Vrata je odprlo sto milijonov evrov vredno luksuzno letovišče v Savudriji Petram Resort & Residences. Gostje se bodo lahko tam razvajali tudi v restavraciji, kjer bo kuhala ekipa slovenske kuharske mojstrice Ane Roš Stojan. Oglejte si fotografije letovišča.
Po dveh letih se je zaključila gradnja enega najbolj luksuznih letovišč na Hrvaškem, ki nudi veličasten razgled na Piran, Portorož, Piranski in Tržaški zaliv. Kot poroča Jutarnji.hr, gre za največjo letošnjo turistično investicijo pri naših južnih sosedih. Razteza se na 85.000 kvadratnih metrih. Za skoraj tisoč gostov, kolikor je kapaciteta Petram Resort & Residences v Umagu, bo skrbelo sto zaposlenih.
Gostje se bodo do plaže lahko peljali z brezplačnimi električnimi avtomobili, na voljo so tudi polnilnice za druga električna vozila. Obiskovalci bodo lahko aktivni: v ponudbi letovišča so igrišča za golf, tenis, nogomet, košarko ter steza za treking. Zelo atraktiven je drugi najdaljši “infinity pool” oziroma “neskončni bazen” na svetu, ki je postavljen na strehi hotela. Dolg je 105 metrov in ponuja razgled na Piran, Trst in Dolomite.
Vse nastanitve v letovišču imajo štiri in pet zvezdic, kar 60 odstotkov vil in apartmajev v hotelu pa je že prodanih zasebnikom iz Hrvaške, Srbije, Slovenije, Nemčije, Italije in drugih držav, še piše Jutarnji.hr.
Cena je tudi za tiste, ki bodo apartma najeli in ne kupili, primerna luksuzni ponudbi. Nočitev v apartmaju s pogledom na morje z zakonsko posteljo po podatkih platforme Booking.com stane okrog 500 evrov. Cena nočitve v najcenejšem apartmaju je malo pod 300 evrov.
Za goste tudi restavracija Ane Roš Stojan
Gostje bodo imeli v letovišču na voljo luksuzne trgovine in restavracije, med drugim tudi restavracijo slovenske chefinje Ane Roš Stojan, ki obljublja “sproščen kuharski pristop s temelji na istrskih sestavinah”. Kot je o povedala v intervjuju za N1, gre v tem primeru za t. i. “consulting”, kar pomeni, da ima v restavraciji svoje ključne ljudi, ustvarila je meni in vinsko karto, ni pa to njena hišna restavracija. Vodenje restavracije in koktajl bara v savudrijskem letovišču bo sčasoma prevzel Leonardo Fonseca, ki je z Roš Stojan pet let vodil kuhinjo v Hiši Franko.
Ana Roš Stojan bo torej v letovišču Petram delala kot najeta svetovalka: “To pomeni: nekdo, ki postavi meni, na delovna mesta postavim svoje ljudi, se redno oglasim na lokaciji, menjam krožnike, ko se menja letni čas, vzpostavim verigo dobaviteljev. V bistvu gre samo za to, da prostor oziroma restavracija ni moja, zanjo skrbi nekdo drug, ki pa lahko uporablja moje ime, jaz pa zagotavljam kvaliteto tako osnovnih živil kot tudi servisa,” je še pojasnila v intervjuju.
Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje