Ana Roš odpira restavracijo v luksuznem hrvaškem letovišču

Slovenija 09. Maj. 202213:13 > 13:171 komentar
Delite:
Ana Roš
Foto: Borut Živulović/Bobo

Slovenska kuharska mojstrica Ana Roš bo naslednje leto odprla restavracijo v luksuznem letovišču Petram Resort & Residences v Savudriji, poroča hrvaški časnik Glas Istre. Letovišče, za katerim stoji srbski kralj sladkorja, poslovnež Miodrag Kostić, je ena od največjih investicij v hrvaški hotelirski industriji.

“Če podpišemo pogodbo, kar je 95-odstotno, bomo restavracijo odprli do junija 2023,” je za Glas Istre potrdila Ana Roš, ki velja za eno od največjih kuharskih mojstric na svetu.

Kuharski pristop v savudrijskem letovišču bo sproščen, kuhanje pa bo temeljilo na istrskih sestavinah. “To bo drugačna zgodba, drugačen pogled na gastronomijo, sproščena restavracija za dopustnike. Tu ne bo menijev s 23 hodi, ampak z dvema ali tremi jedmi. Še vedno bo šlo za vrhunsko in resno hrano v bolj sproščeni izdaji,” je dodala.

Restavracijo bodo odprli na 105 metrov dolgem “infinity” bazenu letovišča, ki bi drugi najdaljši neskončni bazen na svetu, ponujal pa bo razgled na Piran, Trst in Dolomite. Samo letovišče bo sestavljalo 55 luksuznih vil, 179 apartmajev in 18 stanovanj.

Ana Roš v Sloveniji vodi Hišo Franko v Kobaridu, ki ima dve Michelinovi zvezdici. Leta 2017 je bila med drugim proglašena za najboljšo kuharsko mojstrico na svetu po izboru The World’s 50 Best.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar