Skrivnosti, ki vam jih hotelski uslužbenci ne bodo povedali

Potovanja 25. Apr 202314:15
hotel
Profimedia

Hotelski uslužbenci skrivajo nekatere skrivnosti. Ali kakšno že poznate? Preverite jih pred naslednjim potovanjem.

Kakšne hotelske izkušnje imate, slabe ali dobre? Morda oboje. Če veliko potujete, je dobro, da poznate nekaj skrivnosti, ki jih skrivajo uslužbenci hotelov:

Včasih sobo počistijo zelo na hitro

Sobarice imajo pogosto premalo časa, da bi namenile celo uro ali več čiščenju ene hotelske sobe. Čas jim ostane za glavne stvari, kot je praznjenje smeti, menjava kozarcev, zalaganje mini bara, preoblačenje postelje in hiter pregled, ali je še kaj nujnega za postoriti. Zato bi se pod pravo lučjo v vaši sobi verjetno pokazalo marsikaj.

Pregrinjalo na postelji ni oprano

Se radi najprej uležete na posteljo, ko vstopite v hotelsko sobo? Odgrnite pregrinjalo, saj se prav lahko zgodi, da je oprano samo štirikrat letno. Zato nikar v posteljo ne ležite sveže okopani s pregrinjalom – to naj bo prva stvar, ki jo že ob prihodu pospravite kam drugam.

Lahko dobite cenejšo sobo

Isto sobo v nekaterih hotelih lahko dobite ceneje, če poznate skrivnost.

Pomislite, kako rezervirate hotel – verjetno prek spletne strani, ki ponuja nastanitve, kajne? Hoteli odštejejo kar nekaj denarja za to, da so lahko prisotni na takšnih straneh. Če direktno pokličete hotel in povprašate, ali vam lahko zagotovijo boljšo ceno kot spletna stran, jih bo veliko privolilo, saj je to tudi zanje ceneje.

Lahko dobite otroški meni, tudi če ni na jedilniku

Če potujete z otroki in na jedilniku ni otroških porcij, stopite do natakarja. Razložite svojo situacijo in vprašajte, ali lahko naredijo manjšo porcijo oziroma kaj za vašega malčka, ki se je odločil, da bo trenutno jedel samo eno ali dve jedi. Če boste prijazni, vam bodo z veseljem pripravili kaj, kar ni na jedilniku.

Priporočila so lahko plačljiva

Ste že naleteli na prijaznega uslužbenca na recepciji, ki vam je dal mnogo priporočil lokalnih ponudnikov? To morda ne dela le iz gole prijaznosti, pač pa zato, ker jim ponudniki plačujejo za priporočila. Če ste dobili celo letak z več informacijami, gre zagotovo za to. To ni nič slabega, če vas zanima, imate lahko pristno lokalno izkušnjo.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.