Preprost recept za dišeče belo kuhano vino, ki je še boljše od rdečega

Magazin 13. Nov 202404:45 0 komentarjev
Praznične stojnice v Ljubljani
Foto: Jan Gregorc/N1

V zimskem času si kuhano vino radi privoščimo zaradi njegovega okusa in prijetnega vonja. Pogosto pa pijemo le rdeče vino in zanemarimo belega, čeprav se lažje pripravi, vsebuje manj kalorij in je prav tako okusno.

Pomaranča je idealno dopolnilo za belo vino, pišejo na Zadovoljna.hr. Ne smemo pa pozabiti na nageljnove žbice, ki vinu dodajo poseben, značilen okus. Priporočljiva je tudi lupinica pomaranče, ki naredi pijačo še bolj osvežilno.

Sestavine

  • 1 liter belega vina
  • pol litra vode
  • 3 pomaranče
  • sladkor (količina po vaši želji)
  • žlica javorjevega sirupa (ali sladkorja)
  • cimetova palčka
  • 6–8 nageljnovih žbic
  • po želji še kanček burbona

Priprava

Najprej iztisnite pomarančni sok in ga zmešajte z vinom, nato pa dodajte preostale sestavine. Ko vino začne vreti, znižajte temperaturo na štedilniku in kuhajte še 15 minut. Za okras lahko na koncu dodate še lupinico pomaranče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!