Preprost recept za dišeče belo kuhano vino, ki je še boljše od rdečega

author
N1
13. nov 2024. 04:45
>
22:07
kuhano vino, veseli december, praznične stojnice, veseli december, ljubljana
Foto: Jan Gregorc/N1 | Foto: Jan Gregorc/N1

V zimskem času si kuhano vino radi privoščimo zaradi njegovega okusa in prijetnega vonja. Pogosto pa pijemo le rdeče vino in zanemarimo belega, čeprav se lažje pripravi, vsebuje manj kalorij in je prav tako okusno.

Pomaranča je idealno dopolnilo za belo vino, pišejo na Zadovoljna.hr. Ne smemo pa pozabiti na nageljnove žbice, ki vinu dodajo poseben, značilen okus. Priporočljiva je tudi lupinica pomaranče, ki naredi pijačo še bolj osvežilno.

Sestavine



  • 1 liter belega vina

  • pol litra vode

  • 3 pomaranče

  • sladkor (količina po vaši želji)

  • žlica javorjevega sirupa (ali sladkorja)

  • cimetova palčka

  • 6–8 nageljnovih žbic

  • po želji še kanček burbona


Priprava


Najprej iztisnite pomarančni sok in ga zmešajte z vinom, nato pa dodajte preostale sestavine. Ko vino začne vreti, znižajte temperaturo na štedilniku in kuhajte še 15 minut. Za okras lahko na koncu dodate še lupinico pomaranče.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih