Prijateljice, kakršne potrebuje vsaka ženska (za dobro počutje in ravnovesje)

Magazin 06. Dec 202217:30
prijateljstvo
Foto: Profimedia

Za naše duševno zdravje in dobro počutje je pomembno, da se počutimo povezani. Toda ali je to, koliko prijateljev imamo, res tako pomembno? 

V resnici ne potrebujemo kupa prijateljev, razkrivajo številne raziskave. Potrebujemo pa trdno in globoko prijateljstvo – takšno ima številne prednosti in je povezano s faktorjem sreče ter duševnim in fizičnim zdravjem. V nadaljevanju preverite, v katera prijateljstva je vredno vlagati.

Tri prijateljice, ki jih potrebuje vsaka ženska:

1. Prijateljico, ki ne obsoja

Eden od razlogov, zakaj se ljudje včasih izogibamo povezovanju, je, da se bojimo zavrnitve in obsojanja. Če čutimo, da nas prijatelj primerja ali obsoja, se bomo zaprli vase ter težko spregovorili in delili izkušnje, da bi se zaščitili. Tako se začne izgubljati vrednost prijateljstva, saj ni več tiste prave intimnosti in globokega spoštovanja.

Medtem ko se ob prijatelju, ki mu lahko zaupamo in nas ne obsoja, počutimo varne. Zato ni nenavadno, da bo prijatelj, ki hoče vedeti vse o nas, a nas ima rad prav takšne, kot smo, naš največji zaklad.

2. Prijateljico, ki vedno predstavi objektivno resnico

To je prijateljica, ki pove, kar misli. Pa naj gre za obleko, ki vam ne pristaja, ali to, da vas bivši ni bil nikoli vreden.

Takšna prijateljica je zlata vredna. Morda vam njeno mnenje ne bo vedno všeč, vendar veste, da prihaja od znotraj in da je vse z najboljšimi nameni.

3. Sebe kot prijateljico

Odnos, ki ga imamo do sebe, je najpomembnejši. Namreč to, kako gledamo nase, oblikuje, kako se srečujemo in soočamo s svetom.

Ko se počutimo samozavestno in varno, smo močnejši, tudi če gredo stvari narobe – ne bojimo se tvegati in ne bojimo se novih izkušenj.

Ženska, ki je sama sebi prava prijateljica, se bo znala postaviti zase in za svoje zdravje. In zato ste tudi vi sami med tremi najboljšimi prijateljicami, ki jih ženska resnično potrebuje.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.