Princ William skrivaj prodaja revije na ulicah Londona, da bi pomagal brezdomcem

Magazin 11. Jun. 202210:002 komentarja
Delite:
Princ William
Foto: Profimedia

Princ William je inkognito na ulicah Londona prodajal britansko revijo, ki podpira brezdomce.

Princ William, oblečen v rdeč telovnik, na katerem je imel pritrjeno tablico z imenom, je mimoidoče spraševal, ali bi želeli najnovejši izvod revije Big Issue, ki jo prodajajo brezdomci, dolgotrajno brezposelni in tisti, ki potrebujejo denar, da bi se izognili dolgovom. Njegovo dejanje prijaznosti bi morda celo ostalo neopaženo, če ga ne bi opazil sorodnik nekdanjega metropolitanskega policista, ki je o tem objavil na LinkedInu, poroča The Sun.

Upokojeni načelnik Matthew Gardner je dejal, da je njegov svak opazil znan obraz, sproščeno oblečen v kavbojke z najnovejšo izdajo Big Issue in s kapo s ščitkom. Sprva je mislil, da gre za slavno osebnost, dokler ni šel in si ga pobliže ogledal. “Kakšna čast je imeti zasebni trenutek z našim bodočim kraljem, ki je bil skromen in tiho delal v ozadju ter pomagal najbolj potrebnim. Te tihe kretnje pogosto ostanejo neprepoznane,” je dejal Gardner v objavi na LinkedInu.

Ko je prinčeva potencialna nova stranka dejala, da nima drobiža v žepu za nakup revije za 5 dolarjev, je ta izvlekel elektronski mobilni avtomat za kreditne kartice, da je bilo mogoče opraviti transakcijo. “Zaključek te edinstvene priložnosti je bil, ko je princ William mojega svaka vprašal, ali želi kupiti Big Issue, na kar je on odgovoril: Nimam drobiža,” je dejal Gardner. “Na tej točki je William izvlekel stroj za mobilne kartice … tega se ne da naučiti! Neprecenljivo … ali naj raje rečem knežje.” Pisarna princa Williama v Kensingtonski palači dogodka ni želela komentirati.

Tako kot njegova pokojna mati, princesa Diana, princ William že dolgo podpira potrebe skupnosti brezdomcev. Ko je bil najstnik, je preživel noč na ulicah v Londonu, da bi dobil občutek, kako je brezdomcem, in da bi poudaril njihovo stisko. Sledil je stopinjam svoje pokojne matere pri zavzemanju za tiste, ki pomagajo brezdomcem, in je od leta 2005 pokrovitelj Centerpointa, dobrodelne organizacije, ki jo je podpirala. Prav tako podpira center The Passage, ki ga je kot otrok pogosto obiskoval skupaj z Diano in bratom princem Harryjem.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar