Razlaga sanj: Kaj pomeni, če sanjate, da letite ali padate?

Magazin 03. Dec 202107:30
Letenje
Profimedia

Ali kdaj sanjate, da letite ali padate? Poglejmo si, kako sanjske knjige razlagajo te sanje.

Ene od pogostejših sanj, ki jih ljudje sanjamo, so gotovo sanje o letenju, padanju in bežanju. Takšne sanje nam lahko povedo veliko o tem, kakšen je naš odnos v budnem življenju do nas samih in koliko podpore občutimo v svojem neposrednem okolju.

Kaj pomeni, če sanjate, da letite?

Pravijo, da o letenju sanjamo, kadar potrebujemo boljši pregled nad trenutnim položajem v svojem življenju.

Za sanje o letenju načeloma velja, da višje je gledišče, boljši je razgled. In ko se v sanjah dvignemo nad vse svoje siceršnje težave, lahko končno namesto dreves uzremo celoten gozd. Sanje o letenju nas učijo nuje, da si dovolimo ustvariti drugačno predstavo o sebi, trenutni situaciji in življenju na splošno.

Te sanje so tudi nadvse blagodejne. Zelo pogosto se po iz njih zbudimo polni moči, kar nam pomaga, da zdržimo težavna obdobja v življenju.

Kaj pomeni, če sanjamo, da padamo?

Če bi stali trdno na svojih nogah, bi le težko padli. Prav oslabljena sposobnost stati suvereno na svojih dveh nogah se zato zrcali v naših sanjah kot padanje.

Vprašajte se: Čutite podporo svoje družine? Vas sodelavci podpirajo? Se vam zdi, da vam prijatelji spodkopavajo tla pod nogami? Se počutite povsem sami na tem svetu?

Če pogosto sanjate o padanju, lahko serijo teh sanj (in ponavljajoče se sanje so svarilnega značaja in vedno kličejo po konstruktivni spremembi v življenju) prekinete tako, da za podporo, ki jo očitno potrebujete na svoji trenutni poti, zaprosite ljudi, za katere morda mislite, da vam je ne dajejo dovolj.

Kaj pa če tla pod nogami spodkopavate kar sami sebi? V tem primeru prerešetajte svojo morebitno samokritičnost. Ne zahtevate morda od sebe preveč? In prenehajte se že bičati z mislimi, kot je: “Nisem dovolj dobra!” ali “Kakšen tepec sem!” Tako kot vedno znova najdete dobro besedo za prijatelja, tudi sebi namenite stavek spodbude.

Kaj pa če v sanjah pred nečim bežimo?

Vprašajte se: S čim v zvezi s seboj se ne morete sprijazniti? Pred čim bežite? Ali ni morda že čas, da z begom prenehate in se postavite zase? Običajno bežimo pred sami seboj oz. nekim delom sebe, s katerim se ne želimo soočiti. Želje po begu se rešimo, ko v budnem stanju končno doumemo, da se moramo enostavno sprejeti takšne, kakršni smo.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje