Recept: čokoladna sladica z avokadom

Magazin 15. Feb 202204:00 0 komentarjev
čokoladna sladica
PROFIMEDIA

Sladica, ki vas bo razveselila.

Sestavine:

Osnova:

– 50 g datljev

– 100 g grobo mletih mandljev ali lešnikov

– 80 g mletih piškotov

– malo cimeta

– 1–2 žlički javorjevega sirupa

Krema:

– 2 zrela avokada

– 3–4 žlice kakava

– 1 banana

– 1 vaniljev sladkor

– 3–4 žlice medu ali javorjevega sirupa

Priprava:

Datlje narežite na majhne koščke. Če so suhi, jih namakajte v topli vodi 15 minut.

Dodajte jim mandlje ali lešnike, cimet in mlete piškote.

Vse dobro premešajte in dodajte javorjev sirup.

Zmes za osnovo položite v servirne posodice, ki ste jih predhodno posuli s piškoti, in jih pustite v hladilniku, medtem pa pripravite čokoladno kremo z avokadom.

Kremo pripravite tako, da avokado prepolovite, z vilicami ločite meso od lupine, nato pa ga dajte v električni mešalnik.

Kakav raztopite v 100 mililitrih vroče vode in dobro premešajte. Zmes dodajte v električni mešalnik skupaj z banano, vaniljevim sladkorjem in medom.

Vse mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.

Zmes dodajte na osnovo.

Hranite v hladilniku.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!