Sladica, ki vas bo razveselila.
Sestavine:
Osnova:
– 50 g datljev
– 100 g grobo mletih mandljev ali lešnikov
– 80 g mletih piškotov
– malo cimeta
– 1–2 žlički javorjevega sirupa
Krema:
– 2 zrela avokada
– 3–4 žlice kakava
– 1 banana
– 1 vaniljev sladkor
– 3–4 žlice medu ali javorjevega sirupa
Priprava:
Datlje narežite na majhne koščke. Če so suhi, jih namakajte v topli vodi 15 minut.
Dodajte jim mandlje ali lešnike, cimet in mlete piškote.
Vse dobro premešajte in dodajte javorjev sirup.
Zmes za osnovo položite v servirne posodice, ki ste jih predhodno posuli s piškoti, in jih pustite v hladilniku, medtem pa pripravite čokoladno kremo z avokadom.
Kremo pripravite tako, da avokado prepolovite, z vilicami ločite meso od lupine, nato pa ga dajte v električni mešalnik.
Kakav raztopite v 100 mililitrih vroče vode in dobro premešajte. Zmes dodajte v električni mešalnik skupaj z banano, vaniljevim sladkorjem in medom.
Vse mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
Zmes dodajte na osnovo.
Hranite v hladilniku.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!