Čokolada in praženi lešniki – sladica, ki jo boste oboževali.
Biskvit:
- 4 jajca
- 4 žlice moke
- pol pecilnega praška
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g sladkorja
- 200 g masla
Preliv:
- 500 ml sladke smetane
- 200 g čokolade za kuhanje
Dekoracija:
- 150 g praženih lešnikov
Priprava:
Maslo in čokolado stopite na pari. Ločite rumenjake in beljake. V globlji posodi rumenjake zmešajte s sladkorjem, dodajte stopljeno maslo in čokolado, premešajte in dodajte moko in pecilni prašek.
V drugi posodi stepite sneg iz beljakov in ga vmešajte v čokoladno mešanico.
Pripravljeno mešanico vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite pri 180 stopinj Celzija približno 20 minut.
Pripravite čokoladni preliv: čokolado narežite na drobne koščke. Sladko smetano segrejte do vrenja in prelijte po čokoladi ter dobro premešajte.
Pečeni biskvit večkrat prebodite z vilicami in ga posujte s čokoladnim prelivom. Pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, in okrasite z lešniki. Hranite ga v hladilniku.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!