Topla juha za hladne dni.
Sestavine:
– 1 cvetača
– 2 večja korenčka
– 1 polna žlica pšeničnega zdroba
– 1 žlica kisa
– začimbe po želji
– sol, poper
– 1 jajce
– 1 skodelica mleka
– peteršilj
– limona
– jogurt
Priprava:
V lonec nalijte vodo, dodajte žlico kisa in posolite.
Cvetačo razdelite na cvetlice in jih operite.
Ko voda zavre, dodajte cvetačo in jo kuhajte v napol pokriti posodi, dokler se ne zmehča.
Cvetačo vzemite iz posode in jo pretlačite z vilicami.
Korenčka naribajte in ju prepražite na olju.
Dodajte pšenični zdrob in na koncu cvetačo.
Mešajte na zmernem ognju še kakšno minuto, potem pa dodajte vodo, v kateri se je kuhala cvetača. Količino vode odredite sami, odvisno od gostote juhe.
Ko juha zavre, jo pustite vreti še deset minut in dodajte začimbe.
Z vilicami razžvrkljajte jajce in mleko in vse dodajte v juho. Na koncu dodajte še sesekljan peteršilj.
V krožnik lahko dodate malo limone ali jogurta.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!