Recept: enolončnica z lečo, paradižnikom in dimljeno papriko

Magazin 27. Avg 202104:00 0 komentarjev
Leča
PROFIMEDIA

Predstavljamo vam recept za pripravo okusne enolončnice iz leče, krompirja in korenja. Je zdrava, krepka in zelo nasiti. Najbolje, da jo postrežete z malce kisle smetane in rezino opečenega kruha. To je popoln recept, če se morate "znebiti" zelenjave, ki stoji v hladilniku.

Ta recept lahko pripravite tudi tisti, ki niste zelo spretni v kuhinji. Poleg tega za pripravo potrebujete dostopna živila, ki jih lahko najdete v večini hladilnikov in shramb.

Sestavine:

400 g krompirja
200 g zelene leče
3 korenčki
2 žlici paradižnikove mezge
1 kg paradižnika
1 l vode
1 kocka zelenjavne juhe
1 čebula
2–3 stroki česna
1 žlička mediteranske mešanice začimb
½ žličke dimljene paprike
sol in poper po želji
olje

Priprava:

Čebulo in česen olupite in narežete na koščke. Korenček narežete na koščke. Čebulo in korenje prepražite na olju v velikem loncu. Dodajte česen in dušite še pol minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in dušite približno dve do tri minute.

Nalijte liter vode, v kateri ste predhodno stopili jušno kocko. V lonec dodajte olupljen krompir, narezan na kocke velikosti približno en centimeter. Dodajte na koščke narezan paradižnik in lečo.

Dodajte začimbe in dimljeno papriko.

Pokrijte lonec in pustite, da se kosilo kuha pri nizki temperaturi približno 40 minut oziroma dokler leča ni popolnoma kuhana.

Jedi lahko dodate tudi papriko, svežo špinačo, brokoli, cvetačo in podobne sestavine.

Nasvet:

Če ne želite paradižnikove lupine v enolončnici, paradižnik olupite, preden ga položite v vodo. Na spodnjem delu naredite križ in ga za eno minuto položite v vročo vodo. Tako boste lažje olupili paradižnik.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!