Recept: juha iz buče in jabolk

Magazin 27. Okt 202104:00 > 05:07 0 komentarjev
Bučna juha
PROFIMEDIA

Izjemna juha iz buče in jabolk.

Sestavine:

– 500 g olupljene buče

– 1 jabolko

– 1 manjša čebula

– 2 stroka česna

– 2 žlici oljčnega olja

– 1/2 žlice suhih zelenjavnih začimb

– sol, poper

– mleti muškatni orešček

– 2 žlici praženih bučnih semen

– 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

Bučo prerežite na pol, odstranite semena in jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko.

Zraven dodajte še jabolko, prerezano na pol, čebulo in česen.

Čez polijte malo oljčnega olja, prekrijte s folijo in pecite v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija.

Pecite približno 40 minut.

Vse pretlačite v pire.

Pire dajte v posodo, dodajte vodo do želene gostote in dodajte še začimbe.

Ko zavre, kuhajte nekaj minut.

Postrezite s praženimi semeni in peteršiljem.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!