Izjemna juha iz buče in jabolk.
Sestavine:
– 500 g olupljene buče
– 1 jabolko
– 1 manjša čebula
– 2 stroka česna
– 2 žlici oljčnega olja
– 1/2 žlice suhih zelenjavnih začimb
– sol, poper
– mleti muškatni orešček
– 2 žlici praženih bučnih semen
– 1 žlica sesekljanega peteršilja
Priprava:
Bučo prerežite na pol, odstranite semena in jo položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Zraven dodajte še jabolko, prerezano na pol, čebulo in česen.
Čez polijte malo oljčnega olja, prekrijte s folijo in pecite v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija.
Pecite približno 40 minut.
Vse pretlačite v pire.
Pire dajte v posodo, dodajte vodo do želene gostote in dodajte še začimbe.
Ko zavre, kuhajte nekaj minut.
Postrezite s praženimi semeni in peteršiljem.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!