Recept: kolač z jabolki in makom

Magazin 18. Jan 202204:00 0 komentarjev
Kolač
PROFIMEDIA

Enostaven kolač za vse, ki imate radi mak.

Sestavine:

– 4 jajca

– 150 g sladkorja

– 2 dcl kisle smetane

– 2 dcl jogurta

– 1 pecilni prašek

– 250 g koruzne moke

– 100 g jedilnega škroba

Nadev:

– 3 jabolka

– 250 g mletega maka

– malo mleka za mak

– 150 g sladkorja

– malo masla

Priprava:

Stepite jajca in sladkor, dodajte jogurt, smetano in olje in še malo premešajte.

Skupaj zmešajte koruzno moko, jedilni škrob in pecilni prašek in vse dodajte v mešanico iz jajc.

Polovico zmesi vlijte v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in to polovico pecite približno 15 minut.

Medtem pripravite nadev.

Očistite in naribajte jabolka in jih precedite z rokami. Mleko zavrite, vanj dodajte sladkor, mleti mak in malo masla. Dodajte tudi jabolka.

Na spodnjo polovico, ki se je malo zapekla, dodajte nadev.

Čez nadev dodajte še preostalo zmes in pecite še 30 minut.

Pečeni kolač posujte s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!