Makov kolač z jabolki in čokoladno glazuro.
Sestavine:
– 3 jajca
– 100 g sladkorja
– 1 vaniljev sladkor
– 100 g ostre moke
– 1 vrečka pecilnega praška
– 40 g pšeničnega zdroba
– 100 g maka
– 100 ml olja
– 2 naribani jabolki
– 3 žlice mleka
Glazura:
– 40 g masla
– 100 g čokolade
Priprava:
Jajca stepite s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.
Dodajte moko, pecilni prašek, pšenični zdrob, mleti mak, olje, jabolki in mleko in vse skupaj premešajte.
Pripravljeno zmes vlijte v globlji pekač, obložen s papirjem za peko.
Pecite v segreti pečici pri 180 stopinj Celzija približno 30 minut.
Na zmernem ognju stopite maslo, umaknite posodo s štedilnika in dodajte kocke čokolade. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi.
Pripravljeno glazuro prelijte čez ohlajeni kolač.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!