Recept: paradižnikova juha s kislo smetano in hrenom

author
N1
23. jun 2022. 04:00
>
14:58
paradižnikova juha
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Domača paradižnikova juha s kislo smetano in hrenom.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 2 čebuli

– 1 por

– 1 žlica olja

– 800 g svežega paradižnika

– 3/4 l bistre zelenjavne juhe

– 2 žlici paradižnikovega pireja

– 1-2 žlici sveže bazilike

– 1-2 žlički soli

– 1 žlička sladkorja

– malo popra

Smetana s hrenom:

– 1,5 dcl kisle smetane

– 1-2 žlici hrena

– poper, po okusu
Priprava:

Sesekljano čebulo prepražite na malo olja. Dodajte por in pražite še nekaj minut.

Dodajte olupljeni sveži paradižnik in paradižnikov pire. Dobro premešajte, dodajate zelenjavno juho, pokrijte in kuhajte približno 20 minut.

Premešajte s paličnim mešalnikom. Ponovno segrejte juho, dodajte ji baziliko, sladkor, sol in poper.

Smetano s hrenom pripravite tako, da najprej dobro premešate smetano, dodate na drobno narezan hren in poper. Pustite v hladilniku do postrežbe.

Postrezite paradižnikovo juho z eno ali dve žlici smetane s hrenom.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih