Recept: piščančji ražnjiči v arašidovi omaki

author
N1
15. dec 2021. 04:00
>
11:47
Ražnjiči
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA) | Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Okusni ražnjiči v arašidovi omaki.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 700 g piščančjega fileja

– 2 žlici naribanega ingverja

– 1/2 žličke soli

– 1 žlička rjavega sladkorja

– 2 žlički sojine omake

– 2 žlici kokosovega mleka

– 1 žlička karija

– 1 žlica olja

– olje za peko
Arašidova omaka:

– 2 žlici arašidovega masla

– 50 ml vode

– 2 žlici sojine omake

– 1/2 žličke mletih čilijev

– 1/2 žličke kurkume

– 1 žlica limetinega soka

– 1 žlica sladkorja

Priprava:

Piščančji file narežite na kocke.

Zmešajte naribani ingver, sol, sladkor, sojino omako, kokosovo mleko, kari in olje ter prelijte meso.

Pustite stati najmanj 30 minut, lahko tudi 24 ur.

Meso nataknite na palčke in pecite, dokler ne dobi zlato rjave barve.

Z arašidovo omako zmešajte vse sestavine in dobro premešajte.

Ražnjiče postrezite z omako.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih