Sladek piščanec – jed fantastičnega okusa in vonja.
Sestavine:
(za 2 osebi)
– 4 piščančje krače
– 1 do 2 čebuli
– 3 do 4 stroki česna
– malo masla
– sol, poper
Omaka:
– 100 ml sojine omake
– 1,5 žlice kečapa
– 4 žlice medu
– 150 ml piščančje juhe (kocka)
– 1 žlica rjavega sladkorja
– 1 žlička worcestrske omake
Priprava:
Sestavine za omako dobro premešajte.
Krače posolite in popoprajte.
Čebulo narežite na kolobarje in jo položite na dno pekača. Dodajte meso.
Prelijte z omako, dodajte sesekljan česen in malo masla, pokrijte s folijo in jo malo prebodite z vilicami.
Pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 40 minut.
Približno 15 minut pred koncem odstranite folijo.
Ko je meso pripravljeno, ga položite na krožnik, preostalo omako pa vlijte v majhno posodo in jo kuhajte na zmernem ognju še nekaj časa, dokler se ne zgosti.
Če je omaka po pečenju dovolj gosta, ta korak ni potreben.
Postrezite z rižem ali krompirjem.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!