Recept: polnjeni bagli

Magazin 12. Feb 202204:00 0 komentarjev
bagel
PROFIMEDIA

Polnjeno pecivo, odličen predlog za zajtrk doma ali za sabo.

Sestavine:

– 200 ml mleka

– 50 g masla

– 440 g moke

– 1 vrečka suhega kvasa

– 1 vrečka pecilnega praška

– 1 celo jajce in 1 beljak

– 1,5 žličke soli

– 1 žlička sladkorja

Nadev:

– 150 g sira

– peteršilj po želji

Za premaz:

– 1 rumenjak, malo mleka, semena po želji

Priprava:

Mleko in maslo malo segrejte. Moko zmešajte s suhimi sestavinami, dodajte mešanico iz mleka, nato še jajce in beljak in vse mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.

Pustite stati 30 minut. Sir naribajte, dodajte sesekljani peteršilj in vse premešajte.

Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko. Testo položite na pomokano površino in ga razdelite na 12 enakih kosov.

Vsak kos razvaljajte in na sredino dajte 1 do 2 žlici nadeva. Zavijte, malo pritisnite in naredite kroge. Pustite stati približno 20 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Peciva premažite z mešanico iz rumenjaka in mleka, posujte semena po želji in pecite približno 25 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!