Privoščite si zanimivo kombinacijo špinače, svežega sira in parmezana v obliki mafina.
Sestavine:
2 žlici oljčnega olja
1 žlička soli
½ vrečke pecilnega praška
60 g pšenične ostre moke
1 žlica sesekljanega drobnjaka
50 g naribanega parmezana
3 jajca
300 g svežega sira ali skute
150 g sveže špinače
40 g pinjol
1 žlička suhih zelenjavnih začimb
Priprava:
Liste špinače operite, narežite na rezance, posolite in pustite stati približno deset minut.
Rumenjake in oljčno olje dobro premešajte z mešalnikom, dodajte sesekljane pinjole, nariban parmezan, začimbe, drobnjak, sveži sir ali skuto in špinačo.
Vse dobro premešajte in dodajte moko in pecilni prašek, na koncu pa še čvrsti sneg iz beljakov.
Dve do tri žlice zmesi dajte v model za mafine in pecite pri 180 °C približno 25 minut.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!