Ljubitelji čokolade so navdušeni nad slastno čokoladno torto, saj je priprava enostavna, rezultat pa izjemno okusen.
Marsikdo si praznikov ne predstavlja brez sladic. Ob piškotih in pecivu so na praznično pogrnjeni mizi dobrodošle tudi torte. Čokoladna torta brez moke res navdušuje s svojim okusom: njena priprava ni zapletena, pomembno pa je upoštevanje postopka priprave – da bi dobili hrustljavo skorjico, ki odlikuje to torto, je treba beljake stepsti v čvrst sneg.
Sestavine:
- 145 g masla
- 300 g kakovostne temne čokolade
- 5 velikih jajc
- 40 g kakava (in še malce za posip)
- 150 g sladkorja
- ščep soli
Priprava:
Pečico ogrejte na 160 stopinj Celzija. Pripravite si pekač za torte v premeru 23 centimetrov, namastite dno ter stranice posujte s kakavom. Čokolado in maslo skupaj raztopite nad paro, dobro premešajte in pustite, da se hladi. Ločite beljake in rumenjake.
Z mešalnikom na srednji hitrosti stepajte beljake, ki jim po žlicah dodajate sladkor. Mešajte tako dolgo, dokler ne dobite čvrstega snega. Rumenjake vmešajte v zmes čokolade in masla. Vse skupaj mešajte, dokler ne nastane enotna masa. Dodajte še kakav in ga vmešajte v maso. Dodajte ščep soli in eno četrtino snega v čokoladno maso, vse skupaj dobro premešajte s plastično kuhalnico. Nato dodajte preostali sneg in mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
Mase ne mešajte predolgo, saj bo to odstranilo ves zrak iz beljakov. Maso prelijte v pekač in pecite od 30 do 35 minut. Pustite, da se torta ohladi in malce upade. Po vrhu jo lahko okrasite s stopljeno čokolado. Postrezite jo s stepeno sladko smetano ali kepico sladoleda. Dober tek.
Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.