Recept: postne polnjene paprike

Magazin 21. Dec 202104:00 0 komentarjev
Paprike
PROFIMEDIA

Zelo okusna postna jed, tudi ko je ohlajena.

Sestavine:

– 12 do 15 paprik

– 4 večje čebule

– 200 g korenja

– 100 g grobo mletih orehov

– 5 polnih pesti riža

– 2 dcl paradižnikove mezge

– 3 dcl olja

– sol, poper, suhe zelenjavne začimbe, sladka mleta paprika

– 3 žlice moke

– 100 g kuhanega in potem naribanega krompirja

Priprava:

V globljo posodo vlijte olje, približno 1,5 dcl, dodajte sesekljano čebulo in korenje.

Na olju pražite čebulo in korenje, na zmernem ognju. Mešajte in po potrebi dolivajte olje.

Dodajte orehe, premešajte in pražite za kratek čas.

Potem dodajte paradižnik, začimbe in vse skupaj pražite. Če je suho, dodajte še olja.

Nato dodajte še riž in vse skupaj pražite še nekaj minut.

Na koncu dodajte nariban krompir, rahlo premešajte in umaknite vse s štedilnika.

Paprike očistite, operite in nadevajte do 3/4.

V vsako papriko dodajte polovico žličke moke, da nadev ne bi stekel ven pri kuhanju.

Lahko jih tudi zaprete s koščkom paradižnika.

Paprike položite v posodo, nalijte toplo vodo in jih pokrijte. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne zmehčajo.

Ko so že kuhane in je voda izhlapela, jih dajte v pečico na 200 stopinj Celzija in zapecite.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!