Robert Redford na snemanju z Barbro Streisand nosil dvojne spodnjice

Magazin 11. Apr 202314:30
Robert Redford, Barbra Streisand
Profimedia

Robert Redford in Barbra Streisand sta leta 1973 skupaj zaigrala v filmu Dekle, ki sem jo ljubil. Zdaj pa so prišle na dan nekatere zakulisne prigode s snemanja.

Na snemanju z Barbro Streisand je Robert Redford nosil dvojne spodnje hlačke za “zaščito” v žgečkljivih prizorih z Barbro Streisand, je v svoji knjigi Dekle, ki sem jo ljubil (The Way We Were), ki je izšla letos januarja, zapisal pisatelj Robert Hofler. V njej obuja zakulisje snemanja istoimenskega filma, ki ga je leta 1973 režiral Sydney Pollack. Zaljubljenost in vojna egov med glavnima igralcema Robertom Redfordom (86) in Barbro Streisand (80) bi lahko snemanje zelo zapletla. V zgodnjih sedemdesetih Robert Redford ni bil najbolj prijazen do Barbre Streisand. Kot navaja avtor knjige, ameriški igralec z mlado igralko ni želel snemati filma. In kaj je bila glavna ovira? Mlada igralka in pevka, ki je igrala v muzikalih ali “lahkih” filmih, po njegovem mnenju ni bila “resna igralka”. Ko sta skupaj snemala žgečkljive prizore, je zato imel na sebi dvojne spodnje hlačke, ker je vedel, da je mladi igralki kar preveč všeč in naj bi se tako želel zaščititi pred njo.

Robert Redford, Barbra Streisand
Profimedia

Zgodilo pa se je, da sta bila oba igralca pozneje nominirana za oskarja, vsak v svoji kategoriji. Režiser Sydney Pollack je moral za film Redforda snubiti kar 8 mesecev, preden je ta privolil. Brezkompromisni Robert se je vseeno pogajal, da med celovečernim filmom ne bi pel. Nasprotno pa je bila Barbra Streisand takoj navdušena nad tem, da bi igrala z Robertom Redfordom, je takrat dejal Sydney Pollack. ”Še preden smo začeli snemati, je bila zaljubljena vanj,” je dodal režiser. Barbra je zato nestrpno pričakovala svoj prvi ljubezenski prizor z Robertom Redfordom.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.