Rusi predstavili električni avto: “Izgleda kot pralni stroj”

Magazin 22. Dec 202308:35 10 komentarjev
ruski električni avtomobil
Foto: Zajem zaslona/X

Domači električni avtomobil naj bi bil prihodnost ruske avtomobilske industrije.

Moskovski politehnični inštitut (MAMI) je predstavil prototip električnega avtomobila, ki je na družbenih omrežjih že dobil posmehljiv vzdevek ubijalec tesle, piše revija Autopian.

Prototip naj bi naročila tovarna Avtotor skupaj z ministrstvom za industrijo in trgovino. Tovarna iz Kaliningrada je v preteklosti sestavljala avtomobile znamk, kot so BMW, Kia in Hyundai, zdaj pa namerava začeti proizvodnjo domačih električnih vozil.

Vse glavne komponente električnega vozila naj bi bile razvite in izdelane v Rusiji. Avto naj bi na ceste zapeljal leta 2025, zanj pa so registrirali dva naziva – amber auto in avtotor amber.

Po predstavitvi ruskega električnega ponosa so družbena omrežja pregorela od norčavih komentarjev. Glavna tarča so vodje oblikovalskega oddelka, uporabniki družbenih omrežij so med drugim zapisali, da želijo s Putinovim “ljudskim avtomobilom” Fiatovi multipli odvzeti naziv najgršega avtomobila na svetu.

Avtomobil so primerjali s krapom, nilskim konjem in pralnim strojem ter predlagali, naj avto poimenujejo rdeča smrt.

Fotografije avtomobila so na kritike naletele tudi v Rusiji, po plazu slabih odzivov javnosti pa so iz tovarne Avtotor sporočili, da se bo vozilo po videzu razlikovalo od prikazanega modela, piše World Today News.

Na uradnih straneh Moskovskega politehničnega inštituta in straneh tovarne Avtotor sicer ni nobenih objav o tem prototipu, nekateri spletni uporabniki zato menijo, da prototip sploh ni resničen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje