Mafini, ki se enostavno pripravijo in hitro izginejo s krožnika.
Sestavine:
– 2 jajci
– 200 g sladkorja
– 90 g stopljenega masla
– 150 ml jogurta
– 125 ml mleka
– 350 g moke
– 1 pecilni prašek
– 1 vanilin sladkor
– 1 vrečka zamrznjenih gozdnih sadežev (malo jih pustite za okras)
Priprava:
Zmešajte jajca in sladkor.
Dodajte stopljeno maslo, jogurt in mleko.
Nato dodajte še vanilin sladkor, na koncu pa še moko in pecilni prašek ter dobro premešajte.
Razporedite po kalupih. Na vrh položite sadje.
Pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 30 minut.
Mafine lahko okrasite z vaniljevim sladoledom in preostalim sadjem.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!