Sanjska peščena plaža, ki leži le uro vožnje od slovenske meje

Magazin 16. Jul 202211:50 > 14:41 3 komentarji
Caorle
DDD

Caorle je romantično majhno obalno mesto z 11.600 prebivalci v Benečiji, oddaljeno približno 50 kilometrov od Benetk. Kopališka riviera je tipična italijanska z ležalniki in senčniki ter mivkasto plažo. Tako lahko dan posvetite ogledu Benetk, na poti domov pa se še osvežite v italijanskem morju.

Caorle so ustanovili Rimljani v 1. stoletju pred našim štetjem, za časa Beneške republike pa je bil Caorle deveto najpomembnejše mesto v republiki. Danes mesto slovi predvsem po poletnem turizmu znani pa so tudi po kmetijstvu in ribištvu. Caorle je lahko super tudi za vikend izlet z otroki, saj peščene plaže navdušujeo predvsem malčke, ki lahko v mivki gradijo gradove in ceste. Mivka pa je odlična tudi za nogometno tekmo med prijatelji in seveda obvezno podajanje frizbija med morskimi valovi.

Caorle
DDD

In seveda Caorle ima tako kot kot vsa italijanska mesteca tudi prikupen center mesta. V pisanem starem delu mesta prevladuje beneška arhitektura. Glavna katedrala svetega Štefana je bila zgrajena leta 1038 ter je mešanica romanske in bizantinske arhitekture. Zvonik, ki v višino meri 48 metrov, so zgradili v romanskem slogu 10 let kasneje. Potem je tukaj še idilična cerkev blažene device angelske na malem rtu, ki je današnjo podobo dobila v 18. stoletju ter je glavna znamenitost mesta.

Caorle
DDD

Če greste iz Ljubljane, vam svetujemo, da se peljete skozi Gorico in potem nadaljujete po avtocesti v smeri Benetk. Na poti se lahko ustavite v še enem priljubljenem letovišču– Lignanu, a vam priporočamo kopanje v veliko manj obljudenem Caorlu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje