Sanjska peščena plaža, ki leži le uro vožnje od slovenske meje

Magazin 16. Jul 202211:50 > 14:413 komentarji
Delite:
Caorle
Foto: DDD

Caorle je romantično majhno obalno mesto z 11.600 prebivalci v Benečiji, oddaljeno približno 50 kilometrov od Benetk. Kopališka riviera je tipična italijanska z ležalniki in senčniki ter mivkasto plažo. Tako lahko dan posvetite ogledu Benetk, na poti domov pa se še osvežite v italijanskem morju.

Caorle so ustanovili Rimljani v 1. stoletju pred našim štetjem, za časa Beneške republike pa je bil Caorle deveto najpomembnejše mesto v republiki. Danes mesto slovi predvsem po poletnem turizmu znani pa so tudi po kmetijstvu in ribištvu. Caorle je lahko super tudi za vikend izlet z otroki, saj peščene plaže navdušujeo predvsem malčke, ki lahko v mivki gradijo gradove in ceste. Mivka pa je odlična tudi za nogometno tekmo med prijatelji in seveda obvezno podajanje frizbija med morskimi valovi.

Caorle
Foto : DDD

In seveda Caorle ima tako kot kot vsa italijanska mesteca tudi prikupen center mesta. V pisanem starem delu mesta prevladuje beneška arhitektura. Glavna katedrala svetega Štefana je bila zgrajena leta 1038 ter je mešanica romanske in bizantinske arhitekture. Zvonik, ki v višino meri 48 metrov, so zgradili v romanskem slogu 10 let kasneje. Potem je tukaj še idilična cerkev blažene device angelske na malem rtu, ki je današnjo podobo dobila v 18. stoletju ter je glavna znamenitost mesta.

Caorle
Foto : DDD

Če greste iz Ljubljane, vam svetujemo, da se peljete skozi Gorico in potem nadaljujete po avtocesti v smeri Benetk. Na poti se lahko ustavite v še enem priljubljenem letovišču– Lignanu, a vam priporočamo kopanje v veliko manj obljudenem Caorlu.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar