Škodin električni enyaq iV je prevažal papeža Frančiška

Magazin 01. Okt 202121:30
Škoda Enyaq
Škoda

Pri Škodi so prilagodili dva enyaqa iV, ki sta papeža prevažala med obiskom Slovaške.

V času njegovega obiska slovaške predsednice Zuzane Čaputove med 12. in 15. septembrom je papeža Frančiška po slovaškem prevažala baterijsko-električni Škodin enyaq iV, ki je bil prilagojena po željah Vatikana.

Spremembe obsegajo kromirano držalo za vatikansko zastavo na sprednjem odbijaču, uradni logotip obiska na ohišjih ogledal, dodatno kljuko za odpiranje vrat, steklene površine na zadnjem delu avtomobila, ki so serijsko zatemnjene, pa so bile zamenjane s popolnoma prosojnimi okni – za boljši razgled.

Škoda Enyaq
Škoda

Vsi avtomobili so bili obarvani v črno barvo, enake barve pa je bila tudi notranjost. Prav tako so za čas obiska vzpostavili spletno stran, kamor so lahko ljudje napisali pozdrave in posvetila, ki so se Papežu potem predvajala v njegovem avtomobilu. Električne enyaqe iV so pri vožnjah spremljali Škodini karoqi, to pa ni prvič, da se je vrhovni duhovni vodja katoliških cerkva prevažal s Škodinimi avtomobili. Leta 2018 so ga na dvodnevnem obisku v Dublinu prevažali Škodini rapid spacebacki.