Na strehi nakupovalnega centra zaradi serije Skrito v raju prava “norišnica”

Magazin 09. Maj 202417:07 > 19:35 3 komentarji

Na strehi nakupovalnega središča Aleja v ljubljanski Šiški se je zbrala velika množica ljudi. Tja jih je privabila možnost srečanja z igralsko zasedbo slovenske televizijske serije Skrito v raju, ki je samo v treh mesecih postala pravi fenomen. Oboževalci so se v Ljubljano pripeljali z vseh koncev Slovenije.

Od začetka februarja letos so številni gledalci med tednom ob 20. uri prikovani pred televizijske zaslone. Razlog? Slovenska televizijska serija Skrito v raju, ki jo predvajajo na Pop TV. Označili bi jo lahko za največji fenomen po Naši mali kliniki, ki pa je bila, kot se mnogi še spomnimo, na sporedu le ob ponedeljkih.

Velik del serije Skrito v raju se dogaja v kampu Paradisu, ki sicer ne obstaja. Za potrebe snemanja je ekipa v dveh mesecih zgradila prav poseben kamp. To, da v kampu v resničnem življenju ne morete dopustovati, pa ni ustavilo nekaterih oboževalcev serije, ki so se med prvomajskimi prazniki odpravili pogledat, kje ta idilična lokacija je.

Kot so pojasnili na Pro Plusu, lahko gledalci na prizorišču še vedno vidijo nekaj objektov, ki so ostali v uporabi po snemanju, kaj se bo z njimi zgodilo, pa je odločitev lastnika parcele.

Lokacije, kjer snemajo filme ali televizijske serije, so sicer pogosto obiskane prav zaradi tega, ker si hočejo oboževalci ogledati, kje so posneli njihove najljubše prizore. Igra prestolov je samo med letoma 2013 in 2018 hrvaškemu gospodarstvu prinesla 180,7 milijona evrov – serija je namreč prinesla na snemalne lokacije, kot so dubrovniško obzidje, Dioklecijanova palača v Splitu, trdnjava Klis in slapovi Krke v Narodnem parku Krka.

Urednik serije je Dejan Krupić, ki ga poznamo po vlogi Matevža v najbolj gledanem slovenskem filmu Pr’Hostar, doslej pa je sodeloval tudi pri ustvarjanju več televizijskih serij v produkciji Pro Plusa.

Kot je za N1 dejal Krupić, mora za uspeh tako velikega projekta klikniti res veliko stvari. “Vsi sektorji in člani ekipe morajo skupaj delovati kot eno in stremeti k istemu cilju. Vsak je pomemben košček v mozaiku – od igralcev, režiserjev, tehnične ekipe do scenaristov,” je poudaril.

Dejan Krupić
Dejan Krupić (Foto: POP TV)

Skrito v raju je popolnoma izvirna slovenska serija, ki so jo ustvarjali s pomočjo slovenskih scenaristov na čelu z Andrejo Virk Žerdin, je ob tem izpostavil Krupić.

Na izredno priljubljenost serije kaže tudi tako imenovani meet & greet, ki se danes popoldne odvija na strehi nakupovalnega središča Aleja. To je prva priložnost za srečanje oboževalcev z igralsko zasedbo serije.

Kot je dejal Krupić, so se za dogodek odločili po tem, ko so gledalci klicni center Pro Plusa zasuli s številnimi vprašanji o seriji. Med drugim jih je zanimalo, kako bi lahko spoznali igralce. “Glede na izjemen interes se nam je zdela organizacija meet&greeta logična odločitev,” je dodal.

Še pred prihodom zvezdnikov serije se je na strehi zbralo okoli 500 oboževalk in oboževalcev. Sodeč po množici, serijo spremlja predvsem mlajša generacija, ki je čakanje na junake preživela ob petju pesmi Skrito v raju, ki jo poje Luka Basi.

skrito v raju, ALEJA skrito v raju, ALEJA
Oboževalci serije skrito v raju (Foto: N1)
skrito v raju skrito v raju
Oboževalci serije skrito v raju (Foto: N1)

Na streho Aleje je nato stopil večji del igralske zasedbe – iz Zagreba se je samo zato pripeljal Matino Antunović, manjkali pa niso niti Gaja Filač, Matej Zemljič, Aleš Valič, Mija Peršin, Sabina Kogovšek, Vesna Pernarčič, Zala Đurić, Melani Mekicar, Aleksandra Balmazović in Gaber Trseglav. Tudi igralci so se v tako velikem številu srečali prvič po snemanju, od katerega je minilo že nekaj časa. Ob prihodu so jih pospremili glasni vzkliki.

Iz množice je bilo slišati, da si je največ oboževalk in oboževalcev želelo spoznati Mijo Peršin, ki v seriji upodablja Saško, manjkali pa niso niti vzkliki “Lara, Lara,” s katerimi so najstnice klicale pozdravljale igralko Filač.

Po prihodu igralcev ni trajalo dolgo, ko je na strehi ljubljanskega nakupovalnega centra izbruhnila prava norija – začelo se je podpisovanje in fotografiranje in prav vsak gledalec si je želel spoznati svojega idola. Medtem ko so se nekateri med množico lahko prerinili do igralcev in so streho zadovoljni zapustili, so drugi ostali praznih rok. Na nekaterih obrazih je bilo mogoče videti tudi solze. “Nisem ga videla,” so bile razočarane oboževalke.

Po približno enournem druženju so s prizorišča odšli tudi igralci.

Finale prve sezone serije bo na sporedu v ponedeljek, 20. maja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje