Oglaševanje

Stara sarajevska torta, ki osvoji s prvim grižljajem. Pripravljena hitro in brez peke

author
N1
13. maj 2025. 20:29
Srbska torta
Foto: Nadica-just my way/YOUTUBE/zajem zaslona

Stara sarajevska torta osvoji že na prvi grižljaj – narejena je v hipu, brez peke, gostje pa vedno vprašajo za recept.

Oglaševanje

Ko imate goste ali pa si preprosto želite dan posladkati z nečim posebnim. Pravi hit je sarajevska torta. Ne le, da je videti, kot da je prišla iz vrhunske slaščičarne, ampak je narejena hitro, brez peke, in se topi v ustih, poroča Still.kurir.rs.

Bogata, čokoladna, kremasta, a lahka torta, ki je idealna za rojstne dneve, praznovanja, praznike, pa tudi za tiste dni, ko želite narediti vtis brez prevelikega truda. In ja – vsi bodo želeli še en kos!

Oglaševanje

Sestavine:

- 1 paket oblatov, vafelj lističev

- 1,5 l mleka

- 5 jajc

Oglaševanje

- 800 g sladkorja

- 12 žlic moke

- 350 g čokolade za kuhanje

- 500 g mletih orehov

Oglaševanje

- 4 vrečke vaniljevega sladkorja

- naribana lupinica 1 limone

Sestavine za glazuro:

- 100 g čokolade za kuhanje

Oglaševanje

- 1/2 skodelice mleka

- 1/2 skodelice sladkorja

- 1/2 margarine

Priprava:

Beljake stepemo z 800 gramov sladkorja. Ko se zgosti, dodamo rumenjak in še malo stepemo. V ločeni skledi zmešajte 12 žlic moke z malo mleka, preostanek mleka pa zavrite. Presejano moko vlijemo v stepena jajca, dobro premešamo. Ko mleko zavre, ga odstavite z ognja in z metlico vmešajte mešanico jajc in moke, dobro premešajte in vrnite na nizek ogenj, nato pa ob nenehnem mešanju skuhajte gosto zmes.

Oglaševanje

V vročo kremo dodajte 300 gramov čokolade za kuhanje in mešajte, dokler se lepo ne stopi. Pustite, da se popolnoma ohladi, občasno premešajte. Ohlajeni kremi dodajte 500 gramov mletih orehov, štiri vrečke vaniljevega sladkorja in naribano lupinico ene limone. Vafelj lističe na tanko premažite z nadevom in jih položite eno na drugo in nežno pritisnite skupaj. Prelijte z glazuro, ki jo je treba stopiti v pari.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih