Stara sarajevska torta osvoji že na prvi grižljaj – narejena je v hipu, brez peke, gostje pa vedno vprašajo za recept.
Oglaševanje
Ko imate goste ali pa si preprosto želite dan posladkati z nečim posebnim. Pravi hit je sarajevska torta. Ne le, da je videti, kot da je prišla iz vrhunske slaščičarne, ampak je narejena hitro, brez peke, in se topi v ustih, poroča Still.kurir.rs.
Bogata, čokoladna, kremasta, a lahka torta, ki je idealna za rojstne dneve, praznovanja, praznike, pa tudi za tiste dni, ko želite narediti vtis brez prevelikega truda. In ja – vsi bodo želeli še en kos!
Oglaševanje
Sestavine:
- 1 paket oblatov, vafelj lističev
- 1,5 l mleka
- 5 jajc
Oglaševanje
- 800 g sladkorja
- 12 žlic moke
- 350 g čokolade za kuhanje
- 500 g mletih orehov
Oglaševanje
- 4 vrečke vaniljevega sladkorja
- naribana lupinica 1 limone
Sestavine za glazuro:
- 100 g čokolade za kuhanje
Oglaševanje
- 1/2 skodelice mleka
- 1/2 skodelice sladkorja
- 1/2 margarine
Priprava:
Beljake stepemo z 800 gramov sladkorja. Ko se zgosti, dodamo rumenjak in še malo stepemo. V ločeni skledi zmešajte 12 žlic moke z malo mleka, preostanek mleka pa zavrite. Presejano moko vlijemo v stepena jajca, dobro premešamo. Ko mleko zavre, ga odstavite z ognja in z metlico vmešajte mešanico jajc in moke, dobro premešajte in vrnite na nizek ogenj, nato pa ob nenehnem mešanju skuhajte gosto zmes.
Oglaševanje
V vročo kremo dodajte 300 gramov čokolade za kuhanje in mešajte, dokler se lepo ne stopi. Pustite, da se popolnoma ohladi, občasno premešajte. Ohlajeni kremi dodajte 500 gramov mletih orehov, štiri vrečke vaniljevega sladkorja in naribano lupinico ene limone. Vafelj lističe na tanko premažite z nadevom in jih položite eno na drugo in nežno pritisnite skupaj. Prelijte z glazuro, ki jo je treba stopiti v pari.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje