Kraljica Elizabeta je bila dan pred poroko strta

Magazin 05. Nov 202116:15 > 06. Nov 2021 08:26 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta
Profimedia

Kraljica Elizabeta se je poročila zelo mlada, njen zakon je bil poln vzponov in padcev, a jo je vedno pokonci držalo upanje, da za vsakim dežjem posije sonce in da se bo na koncu vse izteklo tako, kot je prav.

Kraljica Elizabeta se je zaročila, ko je imela komaj 21 let, in se nato poročila s princem Filipom v Westminstrski opatiji. A v času njune poroke je bil velik izziv dobiti vse tisto, kar si želiš, saj se je vojna komaj dobro končala, zato so sestavine za hrano, ki so jo jedli na poroki, prihajale z vsega sveta, da bi je bilo dovolj za vse goste.

Strta in v šoku zaradi tiare

Na predporočni dan pa se je kraljici Elizabeti dogajala prava drama. Jutro pred poroko ji je nenadoma počila tiara in Elizabeta je bila ob tem povsem strta. Čeprav so jo na koncu še pravočasno popravili, je ostal grenak priokus, saj si je kraljica želela, da bi bilo na poroki vse karseda popolno.

Kraljica Elizabeta
Profimedia

Kraljica je dobila več kot 2.500 poročnih daril in več kot deset tisoč čestitk, ki so bile poslane preko telegrama in so prišle z vsega sveta.

Njun zakon je svoje čase veljal za enega od bolj turbulentnih, saj se je princ Filip večkrat počutil zapostavljenega, kajti znotraj palače ni našel svoje resne vloge in izziva. S številnimi prijatelji je tako rad zahajal v bare in popival dolgo v noč ter se po svoje zabaval, medtem ko se je kraljica Elizabeta lomila pod številnimi obveznosti, ki ji jih je nalagala krona.

A ne glede na vse je kraljica Elizabeta vedno želela za vsako ceno ohraniti svoj zakon, in to ji je na koncu tudi uspelo. Z leti sta veljala za vse bolj zanimiv kraljevi par, predvsem pa je veliko pozornosti dobil princ Filip, ki je bil znan po neposrednosti, kar je kraljico večkrat spravilo v veliko zadrego, a se je vedno znala duhovito rešiti in popraviti nastali položaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!