Pomembno vlogo imata seveda jakost ognja in čas, obstaja pa še nekaj preprostih trikov, kako preprečiti, da bi pleskavice, pečene na žaru, postale presuhe.
Bliža se sezona pečenja na žaru. In kaj je hujšega, kot če je meso, posebej pleskavice, na koncu suho. Če ste že poskusili množico trikov, s katerimi ste želeli, da bi na žaru pečene pleskavice ostale sočne, pa ni uspelo, poskusite še s hladnim maslom. Tega naribajte in nežno vmešajte v mesno zmes in oblikujte pleskavice. Namesto masla lahko zmesi dodate tudi topljeni sir, ki bo prav tako poskrbel za sočnost. V tem primeru najprej oblikujte dve tanjši pleskavici, potem pa ju spojite tako, da mednju vtaknete listič topljenega sira. Robove stisnite s prsti in specite na žaru.
Ogenj pri tem naj ne bo premočan, tako da se bo meso enakomerno speklo.
Za medium rare (rahlo surove) pleskavice uporabite kuhinjski termometer in pleskavice umaknite z žara, ko notranjost doseže 62,5 stopinje.
Za medium (srednje pečene) pleskavice, jih pecite 3 do 4 minute na obeh straneh. Če ne želite rožnate sredice pleskavic, pa jih na vsaki strani pecite 10 minut.
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!