Bodite previdni, ko boste naslednjič iz shrambe vzeli konzervo fižola ali tune.
Če je vaša shramba polna konzerviranega fižola, juh, sadja ali zelenjave, je to zato, ker veste, da je konzervirana hrana zelo koristna, ko potrebujete hiter obrok.
Toda verjetnost, da boste naslednjič, ko jo boste želeli zaužiti, tudi vi storili ključno napako, je izjemna, poroča N1 Zagreb.
Preden odprete konzervo svoje najljubše hrane, jo morate nujno oprati in obrisati. Konzervirana hrana je namreč prepotovala dolgo pot, preden je prispela na police vaše trgovine.
“Vaša konzerva je šla skozi skladišča, tovornjake in morda celo letališča,” je po poročanju N1 Zagreb povedal dr. Christopher Mohr. “Tam je pobirala prah in druge splošne odpadke,” je dodal in priporočil, da pred odpiranjem pločevinko vedno operete in obrišete pokrov, da zmanjšate tveganje za kakšno okužbo.
Prah, umazanija in drugi mikrobi, ki so se nabrali na pokrovu, lahko namreč preidejo tudi v jed, ki jo pripravljate, če konzerve ne očistite.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!