To poletje se vrača krilo iz 90. letih po vzoru Gwyneth Paltrow

Magazin 09. Jun 202218:00 0 komentarjev
Miu Miu
Profimedia

Da so devetdeseta plodna tla za oblikovalski navdih, že vemo. Tokrat se je obudilo minimalistično krilo po vzoru Gwyneth Paltrow.

Seveda smo zadovoljni s to oživitvijo 90. let. To je bilo desetletje sloga in eksperimentiranja z novimi kosi. Tudi modnih ikon je bilo veliko. Lady Diana, Naomi in vsi supermodeli, Whitney Houston, Gwyneth Paltrow. Igralka in nekdanje dekle Brada Pitta je bila v 90. letih prava ambasadorka minimalističnega videza. Na prireditvi MET Gala v beli obleki brez naramnic, v snežno belih kavbojkah in usnjeni jakni z Bradom pod roko ali v prelivajoči se srajci na podelitvi oskarjev leta 1996 je blondinka vedela, kako se pokazati v svojem preprostem videzu. V 90. letih pa smo si Gwyneth Paltrow še zlasti zapomnili v njeni zeleni obleki Donne Karan iz filma Velika pričakovanja, v katerem je igrala vlogo Estelle. V tem filmu je Gwyneth pustila pečat s svojim neponovljivim videzom.

Gwyneth Paltrow
Profimedia

O tem kompletu, sestavljenem iz ravne jopice in prav tako ravnega midi krila, so sanjarile generacije modnih navdušenk, dokler ni šel iz mode, zdaj pa ga končno spet vidimo na modnih brveh tednov mode po vsem svetu, kjer se je krilo povzdignilo med zvezde garderobe za prihajajočo sezono. Bec+Bridge, Beare Park, Maison Cléo in Olivier Theyskens prisegajo na krilo Gwyneth Paltrow.

Kdo lahko nosi minimalistično midi krilo?

Priznati moramo, da je to krilo precej muhasto. Prvič zato, ker ne ustreza vsem tipom telesa. Majhni in zaobljeni se bodo znašli v slabem položaju s tem kosom, ki jim ne bo laskal. Po drugi strani pa bodo telesa v obliki črke H (tj. ramena, pas in boki v isti liniji) končno našla zaveznika v tem ravnem krilu. To krilo bo razvajalo tudi postave v obliki osmice in črke X, prav tako pa tudi tiste z zelo dolgimi nogami. Moda 90. let res ni bila najbolj vključujoča … Morda pa je čas, da se premaknemo naprej?

Krilo
Profimedia

Beare Park

Krilo1
Profimedia

Miu Miu

Krilo2
Profimedia

Bec+Bridge

Krilo3
Profimedia

Miu Miu

krilo4
Profimedia

Maison Cléo

Krilo5
Profimedia

Fendi by Versace

Krilo6
Profimedia

16Arlington

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.