Top Gun: Maverick bi lahko bil zadnji film slavnega Vala Kilmerja

Magazin 27. Maj 202211:36 1 komentar
Val Kilmer
PROFIMEDIA

S filmom "Top Gun: Maverick" se vrača tudi ena največjih filmskih zvezd iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja, Val Kilmer. Film "Top Gun: Maverick" je verjetno njegov zadnji, saj igralca pestijo zdravstvene težave.

S filmom “Top Gun: Maverick” se vrača tudi ena največjih filmskih zvezd iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja.

In to ni Tom Cruise.

Val Kilmer se vrača na filmska platna, tokrat v vlogi Toma “Icemana” Kazanskyja v dolgo pričakovanem nadaljevanju uspešnice iz leta 1986. Čeprav je Cruise glavna zvezda filma “Top Gun: Maverick”, ima tudi Kilmer v filmu pomembno vlogo. A nekateri mlajši filmski gledalci morda ne vejo, kako velika zvezda je bil nekoč.

Kilmerjevi filmi so zaslužili ogromno denarja – v blagajne so po podatkih Comscore (SCOR) prinesli skoraj dve milijardi evrov (Cruisovi več kot deset milijard evrov). Kilmer je, tako kot Cruise, postal glavna zvezda filma Top Gun, v katerem je igral “Icemana”, predrznega, a kul tekmeca Cruisovega Peta “Mavericka” Mitchlla.

Po tej ikonični vlogi je Kilmer zaigral v številnih uspešnicah: v “Batman Forever” iz leta 1995 je igral Temnega viteza, v vesternu “Tombstone” iz leta 1993 je igral Doca Hollidaya, znan je tudi po vlogi Jima Morrisona v biografskem filmu “The Doors” iz leta 1991 in po vlogi bančnega roparja v filmu “Heat”, mojstrovini Michaela Manna iz leta 1995.

Toda “Top Gun: Maverick” je verjetno Kilmerjev zadnji film. Igralec je razkril, da je leta 2017 zbolel za rakom na grlu, zato v glavnem ni več sprejemal vlog. Traheotomija mu je popolnoma spremenila glas. Kilmerjeve zdravstvene težave so tudi del zgodbe v filmu “Top Gun: Maverick”, ki kaže čustveno plat resničnega življenja. Če je to res njegova zadnja vloga, bo z njo zaključil eno najbolj zanimivih – in donosnih – karier v zgodovini Hollywooda.

Lani je luč sveta ugledal intimni dokumentarec “Val”, ki prikazuje igralčeve zdravstvene težave in njegovo kariero. V dokumentarcu so objavljeni tudi posnetki, ki jih je že leta snemal z družino in na filmskih prizoriščih.

David Rooney, glavni filmski kritik pri The Hollywood Reporters, je v recenziji zapisal, da je najbolj ganljiv element filma “Top Gun: Maverick” prizor, v katerem ima Kilmerjev Iceman zdravstvene težave, takšne, ki jih ima igralec v resničnem življenju. “V prizoru med Icemanom in Maverickom vlada vzajemna toplina, celo ljubezen. Nežni humor prikazuje težko pridobljeno vez likov in nekdanje rivalstvo,” je zapisal Rooney.

Avtor: Frank Pallotta/CNN

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.