Oglaševanje

Trik, s katerim bo meso brez zamrzovanja zdržalo tudi eno leto

author
K. L.
09. maj 2025. 04:25
meso v kozarcu
Zajem zaslona/YOUTUBE

Ste kdaj pomislili, da bi meso "vložili" v kozarce na podoben način kot recimo rdečo peso? Poglejte, kako lahko to storite in meso obdržite uporabno tudi do enega leta.

Oglaševanje

Ena izmed uporabnic YouTuba je razkrila svoj preizkušen način shranjevanja mesa brez uporabe zamrzovalnika.

Po njenem receptu lahko meso ostane obstojno in uporabno tudi do enega leta, kar je dlje, kot če bi ga hranili v zamrzovalniku.

Oglaševanje

Najprimernejši kosi mesa za tovrstno pripravo so: svinjski vrat, svinjski stegno in svinjska potrebušina (nekateri ji pravijo tudi carsko meso).

Sestavine:

  • svinjsko meso
  • voda
  • 150 gramov soli
  • poper v zrnu
  • česen
  • kozarci s pokrovi

Postopek priprave:

Meso narežemo na manjše kose.

Oglaševanje

Nato pripravimo marinado: v večji lonec nalijemo vodo, dodamo sol in zavremo.

V vsak kozarec damo najprej nekaj zrn popra, nato vanje zložimo meso in dodamo nekaj strokov česna.

Ko voda zavre, jo prelijemo v kozarce z mesom in jih tesno zapremo s pokrovi.

Oglaševanje

V večji lonec položimo kuhinjsko krpo, nanjo postavimo pripravljene kozarce in nato lonec napolnimo z vodo.

Kozarce kuhamo približno 3 ure.

Po kuhanju jih previdno vzamemo iz lonca in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Do uporabe jih hranimo na hladnem in temnem mestu.

Sicer pa si postopek lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Oglaševanje

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih