Ste kdaj pomislili, da bi meso "vložili" v kozarce na podoben način kot recimo rdečo peso? Poglejte, kako lahko to storite in meso obdržite uporabno tudi do enega leta.
Oglaševanje
Ena izmed uporabnic YouTuba je razkrila svoj preizkušen način shranjevanja mesa brez uporabe zamrzovalnika.
Po njenem receptu lahko meso ostane obstojno in uporabno tudi do enega leta, kar je dlje, kot če bi ga hranili v zamrzovalniku.
Oglaševanje
Najprimernejši kosi mesa za tovrstno pripravo so: svinjski vrat, svinjski stegno in svinjska potrebušina (nekateri ji pravijo tudi carsko meso).
Sestavine:
- svinjsko meso
- voda
- 150 gramov soli
- poper v zrnu
- česen
- kozarci s pokrovi
Postopek priprave:
Meso narežemo na manjše kose.
Oglaševanje
Nato pripravimo marinado: v večji lonec nalijemo vodo, dodamo sol in zavremo.
V vsak kozarec damo najprej nekaj zrn popra, nato vanje zložimo meso in dodamo nekaj strokov česna.
Ko voda zavre, jo prelijemo v kozarce z mesom in jih tesno zapremo s pokrovi.
Oglaševanje
V večji lonec položimo kuhinjsko krpo, nanjo postavimo pripravljene kozarce in nato lonec napolnimo z vodo.
Kozarce kuhamo približno 3 ure.
Po kuhanju jih previdno vzamemo iz lonca in pustimo, da se popolnoma ohladijo. Do uporabe jih hranimo na hladnem in temnem mestu.
Sicer pa si postopek lahko ogledate tudi v spodnjem videu.
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje