Umrl igralec iz serije Samo bedaki in konji

Magazin 05. Feb 202416:37 0 komentarjev
Michael Jayston
Michael Jayston. (Foto: PROFIMEDIA)

Umrl je britanski igralec Michael Jayston, ki je znan predvsem po komični seriji Samo bedaki in konji. Nastopil je tudi v televizijski seriji Doctor Who.

V 89. letu starosti je umrl britanski igralec Michael Jayston. Igralec, ki je znan iz britanske televizijske komične serije Samo bedaki in konji, je preminil po “krajši bolezni”, je po pisanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil njegov zastopnik.

Britanski igralec je v BBC-jevi seriji zaigral v vlogi očeta Rachel “Raquel” Turner (Tessa Peake-Jones), ki je bila ljubezen Dereka “Del Boya” Trotterja (David Jason).

V epizodi Time On Our Hands Jaystonov lik, trgovec s starinami James, pove Del Boyu in njegovemu bratu Rodneyju (Nicholas Lyndhurst), da je uro v njuni garaži izdelal urar John Harrison in da je vredna ogromno denarja, kar pripelje do dražbe, kjer postaneta milijonarja.

Michael Jayston
Michael Jayston. (Foto: PROFIMEDIA)

V zgodovinskem filmu iz 70. let minulega stoletja Nikolaj in Aleksandra je zaigral v vlogi ruskega carja Nikolaja II..

V filmu o zadnjih dneh ruskih carjev ter odnosu med vladarjem in njegovo ženo Aleksandro (Janet Suzman) sta zaigrala tudi Tom Baker in Laurence Olivier.

Prav tako v 70. letih minulega stoletja je v televizijski priredbi romana Charlotte Bronte Jane Eyre zaigral v vlogi Edwarda Rochestra, nastopil je tudi v televizijski seriji Doctor Who.

V televizijski nadaljevanki Emmerdale je v letih 2007 in 2008 kratek čas igral moža Nicole King (Nicola Wheeler), igral je tudi v policijski komični televizijski seriji The Good Guys v 90. letih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!