Vodnik Gault&Millau Slovenija osmim restavracijam podelil štiri kape

author
STA
25. feb 2022. 12:56
MarkoPavcnik
Pavus.si | Pavus.si

Eden najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije Gault&Millau je na spletnem dogodku razglasil najboljše v Sloveniji za leto 2022.



Šef leta 2022 po izboru Gault&Millau je postal Marko Pavčnik (na fotografiji zgoraj) iz Restavracije Pavus na gradu Tabor Laško. Po lanskih šestih se letos kar osem slovenskih restavracij ponaša s štirimi kapami in torej nazivom najboljše restavracije.




Štiri kape, ki potrjujejo izredno kakovost in vrhunskost restavracije oziroma gostinca, so uspešno ohranili Gostilna pri Lojzetu iz Vipave, Hiša Denk iz Zgornje Kungote, Ošterija Debeluh iz Brežic, mariborska Restavracija Mak, ljubljanska Restavracija Strelec in Hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu, ki si je izborila najvišje število doseženih točk, in sicer 18 od 20.

[caption id="attachment_4171999" align="alignnone" width="2560"]

"Premikajo meje v svetu gastronomije"

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih