Voznika električnega avtomobila na Škotskem “ugrabil” lastni avto

Magazin 08. Okt 202307:37 5 komentarjev
Brian Morrison v avtu
PROFIMEDIA

Iz Glasgowa na Škotskem poročajo o nenavadni zgodbi voznika električnega avtomobila. Moški je nenadoma izgubil nadzor nad vozilom, ki ga preprosto ni več želelo "ubogati". Policisti so ga morali zato zaustaviti na precej nenavaden način.

V škotskem mestecu je 53-letnega voznika električnega avtomobila “ugrabil” lastni avto, poroča portal Večernji list. Moškemu je vozilo ušlo izpod nadzora. Kljub temu, da je skušal zavirati, ga vozilo ni ubogalo, zato je iskal načine, da se izogne rdeči luči in krožiščem.

“Ko sem pred krožiščem skušal zavirati, sem ugotovil, da je nekaj narobe,” pripoveduje voznik vozila Brian Morrison ter dodaja, da je imel srečo, saj se je incident zgodil pozno zvečer, ko se je vračal iz službe. Kljub težavam mu je s slabimi 50 kilometri na uro uspelo prečkati krožišče, nato pa je pred seboj z olajšanjem zagledal ravno cesto. Mislil je, da se bo vozilo samo od sebe ustavilo, pa se ni.

Kljub temu, da se 50 kilometrov na uro morda ne sliši veliko, Morrison pojasnjuje, da ga je navdajal zastrašujoč občutek, saj se je počutil ujetega v avtomobilu. Čeprav ni pritiskal na plin, se je vozilo premikalo. Zaradi težav z mobilnostjo iz avtomobila ni mogel skočiti, še pišejo na Večernem listu. Najprej se je za pomoč obrnil na ženo, na koncu pa mu ni preostalo drugega, kot da pokliče policijo.

Policisti niso smeli izgubljati časa

Tudi za policiste to ni bil mačji kašelj. Takoj so se lotili iskanja rešitve nenavadnega dogodka. Najprej so mislili, da bodo težavo lahko odpravili s pomočjo inženirjev, ki bi na daljavo diagnosticirali napako in rešili problem. Izkazalo se je, da tudi oni še niso naleteli na podoben problem in ne znajo pomagati.

Plan B je bil, da voznik izvleče ključe iz avtomobila, vendar tudi to ni pomagalo. Motor se ni ugasnil, avto pa se je še naprej nenadzorovano pomikal po cesti. Nevarno se je približeval območju mesta, zato niso smeli izgubljati časa. Potem ko so preizkusili vse možne ideje, so policisti Morrisonu dejali, naj se zaleti v zadnji del policijskega kombija.

Brian Morrison pred avtomobilom
Brian Morrison pred svojim avtomobilom. (Foto: PROFIMEDIA)

“Ko smo poskušali ugasniti avto, je celotna nadzorna plošča začela utripati, na njej so se izrisovala obvestila o okvarah, ki so po nekaj sekundah izginila. Ostal je le velik rdeč simbol avtomobila in opozorilo “vozi varno, takoj ustavi vozilo” ali nekaj podobnega,” še pripoveduje pretresen voznik.

Avto jim je nenazadnje uspelo ustaviti. Potem ko je v krožišču zmanjšal hitrost na približno 25 kilometrov na uro, ga je pričakal policijski kombi, v katerega je trčil. Ko je kombi zaviral, se je avto upočasnil, a takoj ko se je kombi spet premaknil, je avto znova pospešil, še pišejo na Večernem listu. Na koncu so nepremično skoraj tri ure čakali na pomoč na cesti.

Ko so prispeli, so policisti vozilo povezali z diagnostično napravo, ki je takoj zaznala več napak. “Rekli so, da česa takega še niso videli, in se odločili, da ne zaženejo motorja,” je še zaključil Morrison, ki sedaj čaka na odziv zavarovalnice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje