Vzvišeni Leonardo DiCaprio skoraj ostal brez vloge v Titaniku

Magazin 27. Nov 202211:00
Leonardo DiCaprio
Profimedia

Režiser James Cameron skoraj ni izbral igralca Leonarda DiCapria za vlogo Jacka Dawsona v filmski klasiki Titanik.

Režiser se je v intervjuju za GQ spomnil srečanja z DiCapriom pred filmom. “In vstopil je Leo … Seveda je očaral vse, vključno z mano. Rekel sem mu: Dobro, poglejmo, kakšna je tvoja kemija s Kate.” Kate Winslet je bila namreč že izbrana za glavno vlogo Rose DeWitt Bukater.

Po besedah ​​filmskega ustvarjalca je DiCaprio – ki je imel takrat 22 let, mislil, da to pomeni le še eno srečanje s Kate. Toda v resnici ga je Cameron poklical, da skupaj s Kate Winslet prebereta besedilo, da ugotovi, kako se ujameta. Tega pa DiCaprio, ki je že dosegel slavo, ni pričakoval, saj avdicij ni več opravljal.

DiCaprio je Camerona nejevoljno vprašal: “Počakaj … Želiš povedati, da če ne bom bral, ne bom dobil vloge? Kar tako?”

Leonardo DiCaprio
Profimedia

Cameronu je na koncu le uspelo prepričati DiCapria, naj prebere nekaj vrstic. “Rekel sem mu: Pridi, no. To je velikanski film, ki mi bo vzel dve leti življenja, zato ga ne bom zaj*** z napačno odločitvijo pri izbiri igralcev. Ali boš bral ali pa ne boš dobil vloge.”

Po besedah ​​​​Camerona je DiCaprio sprva sopihal, vendar je nato popustil. “Bil je negativno nastrojen, vse dokler nisem rekel akcija,” se je spominjal filmski ustvarjalec. DiCaprio se je nemudoma prelevil v Jacka. “Kate je kar zažarela, ko so začeli igrati prizor. Temni oblaki so se razkadili in sončni žarek je osvetlil Jacka. Rekel sem si: On je pravi!”

Titanik, ki bo naslednji mesec praznoval 25. obletnico od izida, je prejel 14 nominacij za filmsko nagrado oskar, osvojil je 11 kipcev. DiCapriu je film prinesel sloves enega najvplivnejših igralcev.

Leonardo DiCaprio
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar