Zakaj je ikonični prstan dobila Kate Middleton, podedoval pa ga je princ Harry?

Magazin 05. Avg 202212:15 0 komentarjev
Kate Middleton
Profimedia

Ikonični zaročni prstan je podedoval princ Harry. Zakaj ga torej ni dobila Meghan Markle?

Preden je princ William zaprosil svoje dolgoletno dekle Kate Middleton, je v Kenijo odnesel modri zaročni prstan svoje pokojne matere princese Diane – toda ali ste vedeli, da ni bil vedno namenjen vojvodinji Cambriški?

Par je zaroko naznanil 16. novembra 2010, Kate pa je sentimentalni safirni in diamantni prstan pokazala skupaj z ujemajočo modro obleko. William je o izbiri prstana spregovoril v intervjuju s Tomom Bradbyjem. “Zame je zelo poseben in tudi Kate je zdaj zame zelo posebna,” je dejal in dodal: “Prav je, da sta združena. S tem želim zagotoviti, da moja mati ne bo zamudila današnjega dne.”

Po smrti valižanske princese sta njena sinova, princ William in princ Harry, po pokojni materi podedovala nekaj posebnih kosov nakita. Kultni prstan je izbral Harry, zato bi bilo mogoče, da bi ga podaril svoji zdajšnji ženi Meghan Markle.

Na splošno se poroča, da je Harry, ko je Williamovo razmerje s Kate napredovalo, sprejel odločitev, da bo prstan podaril starejšemu bratu za snubitev. Menda mu je bila všeč zamisel, da bi zaročni prstan nekega dne sedel na prestolu.

Kate Middleton, princ William
Profimedia

Dianin nekdanji komornik Paul Burrell je v dokumentarnem filmu The Diana Story, ki ga predvaja Amazon Prime, poročal, da sta fanta ob njeni smrti dobila priložnost, da za spomin obdržita predmet, ki ji je pripadal. Pod naslednjo fotografijo preberite, kaj sta si izbrala.

Paul se spominja, da je William rekel: “Rad bi mamino uro Cartier, tisto, ki ji jo je dedek Spencer podaril za 21. rojstni dan,” medtem ko je zaročni prstan želel obdržati princ Harry.

Paul se je spomnil, da je princ Harry nekoč dejal: “Spomnim se, ko sem kot deček držal mamino roko in me je ta prstan vedno bolel, ker je bil tako velik,” zato je imel zanj sentimentalen pomen.

Kate je prstan, ki je bil nekoč njen zaročni prstan, dejansko prilagodila, ker je bil prevelik za njen prst.

kate middleton
Profimedia

Kot je torej razvidno, bi lahko bila Meghan Markle tista srečnica, ki bi nosila kultni prstan princese Diane – vendar ji to ni bilo namenjeno.

Velikodušnost in sentimentalnost princa Harryja sta se od takrat odražali v izbiri zaročnega prstana za Meghan. Njen posebni prstan ima več diamantov, vsakega od njih pa je posebej izbral princ; osrednji diamant je iz Bocvane, kjer je par prej skupaj dopustoval, druga dva diamanta pa sta iz osebne zbirke njegove pokojne matere.

#related-news_1

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!