Žalostna usoda za še eno igralko iz serije Beverly Hills 90210

Magazin 12. Maj 202213:45 0 komentarjev
Jennie Garth
Profimedia

Njena soigralka iz serije Beverly Hills 90210, Shannen Doherty, se že leta bori z rakom, soigralec Luke Perry pa je umrl v starosti 52 let zaradi posledic kapi. Zdaj je o svoji bolezni spregovorila še Jennie Garth.

Jennie Garth je najbolj znana po svoji vlogi v seriji Beverly Hills 90210, v kateri je zaslovela skupaj s Perryjem in Doherty. Prve simptome je občutila pred tremi leti in takrat je posumila, da nekaj ni v redu. Toda postavljene diagnoze ni nikakor pričakovala, odkrili so ji zgodnji osteoartritis. “Mislila sem, da sem za to premlada. Težave so se začele tako, da ko sem po daljšem sedenju vstala, sem v kolenih začutila močno bolečino.”

Osteoartritis je degenerativna bolezen, ki povzroči obrabo sklepnih hrustancev. Igralka, ki je aprila dopolnila 50 let, je za Insider povedala: “Ko človek izve, s čim ima opravka, vedno obstaja rešitev. Vsekakor ne mislim dovoliti bolezni, da bi me omejila. Namesto slabih misli sem se odločila ostati pozitivna.”

Ugotovila je, da raztezanje in druge vrste gibanja lajšajo njene simptome, zlasti igranje golfa ter pogosti sprehodi s pasjimi ljubljenčki. Jemala naj ne bi nobenih zdravil, uporablja pa gel za lajšanje bolečin. O svoji diagnozi dolgo ni želela govoriti, saj ni želela biti oseba, ki govori o svojih boleznih.

Mlajše želi ozavestiti, da osteoartritis ne prizadene samo starejših

Jennie zdaj želi mlade ozavestiti, da to ni le bolezen starejših. “Ko slišite besedo artritis, jo povežete s starejšimi in nepokretnimi ljudmi, ki ne zmorejo aktivnega življenja. Na žalost lahko prizadene vsakogar, ne glede na leta.” Poudarja, da je njena situacija jasni pokazatelj, da lahko prizadene tudi mlajše.

V preteklosti se je soočala tudi z drugimi zdravstvenimi težavami

Leta 2009 je razkrila, da so ji pri 30 letih odkrili težave s srčno zaklopko. Tudi takrat je dejala, da je diagnozo dobro sprejela in se odločila z njo spopasti pozitivno. Za People je povedala: “Pravzaprav sem bila nekoliko šokirana, hkrati pa sem začutila tudi olajšanje, ko sem izvedela, saj je bil to nekakšen alarm, ki me je opozoril, da moram bolje poskrbeti zase in za svoje zdravje.”

Pestro ljubezensko življenje

Od leta 1994 do 1996 je bila Jennie poročena z glasbenikom Danielom B. Clarkom. Leta 1995 je med snemanjem filma An Unfinished Affair spoznala svojega drugega moža, igralca Petra Facinellija, s katerim sta se poročila leta 2001. Skupaj imata tri hčere. Marca 2012 je Facinelli vložil zahtevo za ločitev. Ločitev je bila dokončana junija 2013. Jeseni 2014 je začela hoditi z igralcem Davidom Abramsom, potem ko sta se spoznala na zmenku na slepo. Leto zatem sta se poročila, 2018 pa vložila zahtevo za ločitev. Leta 2019 sta vložila peticijo za zavrnitev ločitvenega postopka.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!