Žena Novaka Djokovića razkrila, kaj uspešni tenisač počne po nočnih tekmah

Magazin 08. Sep 202118:00
Novak Djoković
Profimedia

No, kaj takega pa res nismo pričakovali ...

Srbskega tenisača Novaka Djokovića ste vajeni v športnih oblačilih na igrišču, kjer zelo verjetno zmaguje v trenutnem nizu in se osredotoča na vsak udarec. Št. 1 v teniškem svetu ve, kako je stati na vrhu, saj je med drugim lani slavil na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije, kjer ostaja nepremagljiv.

Kljub slavi in pozornosti, ki jo je deležen, pa ostaja zelo prizemljen in spoštljiv do svojih nasprotnikov, kar je dokazal prav v Melbournu, ko je takoj po dvoboju čestital Avstrijcu Dominicu Thiemu: “Dominic, čestitke. Ni se izšlo, bil si zelo blizu, a prepričan sem, da boš kmalu v rokah držal več kot le en pokal za najboljšega na grand slam turnirjih.”

Šel je še korak dlje in dodal, da tenis v tistem trenutku ni pomemben v primerjavi s katastrofami, ki so se dogajale takrat. Poklonil se je žrtvam požarov in z oznako KB na jopici tudi svojemu preminulemu prijatelju, košarkarskemu zvezdniku Kobeju Bryantu, ki ga je v čustvenem govoru označil za svojega mentorja.

Vpogled v Djokovićevo zasebno življenje pa nam je pred kratkim ponudila njegova žena Jelena, ki ga je posnela ob čisto običajnem opravilu: pomivanju posode. Ne bi pričakovali, da se bo teniški as po tako pomembni tekmi lotil še čiščenja. Ob posnetku je pripisala: “Novakova tretja izmena. Tako Novak meditira po nočni tekmi na U. S. Open Tennis. On je moj MVP v kuhinji.” Očitno se Novak dobro odreže tudi pri gospodinjskih opravilih.

Spoštovanja in pozornosti Beograjčana je bila deležna tudi naša tenisačica Tamara Zidanšek ob uvrstitvi v polfinale Roland Garrosa. V skupnih prostorih ji je po zmagi takoj čestital in namenil nekaj spodbudnih besed.