Zgorel je hotel, ki je navdihnil film Umazani ples

Magazin 20. Avg 202211:41 0 komentarjev
umazani ples
CPhillips92/YOUTUBE

Ostanki hotela na severu zvezne države New York, ki je navdihnil film Umazani ples, so zgoreli, poroča lokalna gasilska služba. Kompleks, ki se je imenoval Grossinger's Catskill Resort Hotel, je svoja vrata sicer zaprl leta 1986, poroča CNN.

Obvestilo, ki je bilo 17. avgusta objavljeno na Facebook strani gasilske enote Liberty, New York, se glasi: Prejeli smo več klicev zaradi velikega požara v zgradbi starega hotela Grossinger’s.

V objavi je še pisalo, da so gasilci s težavo prišli do izvora požara, ker je bilo območje zaraščeno, in ko je bil požar pogašen, je na prizorišče pripeljal bager, ki je stavbo podrl. Večina posestva je bila sicer že leta 2018 porušena, nekaj zgradb pa je ostalo.

Grossinger’s, ki je bil odprt leta 1919 pod imenom Grossinger’s Terrace Hill House, je bil košer obrat, kjer so dopustovale večinoma judovske stranke iz okolice New Yorka.

V obdobju, ko je bilo številnim judovskim družinam prepovedano vstopiti v podeželske klube in poletne tabore, je vrsta letovišč na tem območju postala kraj, v katerem je judovska skupnost dopustovala. Ta regija je postala znana kot Borscht Belt.

Komiki, kot so Jackie Mason, Woody Allen, Don Rickles in Milton Berle, so svoje kariere začeli na prizoriščih prav v Borscht Beltu.

Filmska uspešnica Umazani ples je izšla leto po zaprtju Grossingerjeve hiše, z Jennifer Gray kot Baby Houseman, judovsko najstnico na pragu odraslosti, ki se zaljubi v hotelskega inštruktorja plesa, ki ga igra Patrick Swayze.

Čeprav je zgodbo navdihnilo posestvo Grossinger, so Umazani ples posneli drugje – v Mountain Lake Lodge v Pembroku v Virginiji.

Tania Grossinger, ki je odraščala v letovišču, je leta 2008 objavila spomine Odraščanje v Grossingerju.

Napisala je tudi otroško knjigo Jackie and Me (Jackie in jaz) o svojem resničnem prijateljstvu z igralcem bejzbola Jackiejem Robinsonom, rednim obiskovalcem letovišča.

Gasilska enota Liberty vzrok požara na posestvu še preiskuje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!