Zoran Predin in Šukar z novo pesmijo Natoči mi vina

Magazin 21. Apr 202210:30 0 komentarjev
Igor Misdaris
Mateja Mirt

Nova pesem Zorana Predina in skupine Šukar z naslovom Natoči mi vina je nastala zaradi skupne želje, da spet združijo moči v novem glasbenem projektu.

Zoran Predin je našel nalezljivo melodijo arabskega avtorja Sabrya in zanjo napisal novo besedilo, prilagojeno medijski podobi in inštrumentariju Šukarjev. Igor Misdaris je postavil inštrumentalne in vokalne linije in skozi skupno aranžiranje, v katerem je vsak prispeval kakšno idejo, se je rodila nova skladba Natoči mi vina. O nalezljivosti pesmi govori dejstvo, da kdor jo je vsaj enkrat slišal, je ne more prenehati peti, zato se že pogovarjajo o snemanju albuma.

Zoran Predin in Šukar
Mateja Mirt

Natoči mi vina je radiu prijazna etno pop pesem, ki gre takoj v uho, ob njej pa lahko tudi zaplešeš. ”Besedilo sem namenoma napisal v polnih rimah, na znano temo, z gypsy pridihom. Govori o tem, da fant prosi punco, naj mu pove po resnici, ali ga ima rada ali ne. Naj mu natoči čistega vina. Tarabuka daje našim novim pesmim, ki jih bomo snemali do konca leta z namenom, da jih zberemo na novem albumu, novo barvo in drugačno zvočno sliko,” je ob izidu pesmi povedal Zoran Predin.

Zoran Predin
Osebni arhiv

”Vsak teden s pomočjo programa Spotify odkrivam avtorje in skupine, za katere še nisem nikoli slišal. Med poslušanjem arabske glasbe sem naletel na Sabrya, ki je pravzaprav popevkar, njegova melodija – besedila namreč nisem razumel – je v meni zbudila željo, da to pesem posnamemo s Šukarji. In rečeno storjeno,”  je dodal Predin o odločitvi za novo pesem.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!