Zvezdniki, ki so bili v krempljih različnih ”sekt”

Magazin 31. Dec 202112:15
Nicole Kidman
Profimedia

Kar nekaj svetovnih zvezdnikov se je v nekem trenutku zateklo k raznim ''sektam'', nekateri pa so tam celo odraščali s starši. Večinoma zaradi tega nimajo težav, so pa tudi taki, ki naj bi imeli še danes travme.

Nicole Kidman

Avstralska igralka Nicole Kidman (54) je kar nekaj časa pripadala scientološki cerkvi. Iz nje je izstopila po ločitvi od Toma Cruisea (59), ki je še danes goreč pripadnik omenjene cerkve. Sama o tem, kaj je tam doživljala, ni nikoli govorila. Drugi člani, ki so izstopili, pa so odkrito omenjali spolno in čustveno nasilje, ki so ga doživljali v cerkvi, ki jo številni označujejo za sekto. Nicole je povedala samo to, da se cerkev trudi od svojih članov ”izpuliti” čim več denarja.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix
Profimedia

Igralec Joaquin Phoenix (47) ima nekoliko drugačno zgodbo, saj je bil v sekti zaradi staršev, ki so se pridružili kultu Božji otroci. Dogajalo se je v zgodnjih 70. letih prejšnjega stoletja in v sekto so potegnili tudi družino in otroke. Kult je ustanovil David Berg, sedež pa so imeli v Puerto Ricu. Širili so teorijo o svobodni ljubezni in spodbujali seks med člani sekte. Govorilo se je celo, da ugrabljajo in posiljujejo otroke. V kultu je bil tudi igralčev pokojni brat River Phoenix, ki je leta 1993 umrl zaradi prevelikega odmerka drog. Celotna družina je na koncu iz sekte izstopila.

Rose McGowan

Rose McGowan
Profimedia

Zanimivo, da je tudi igralka Rose McGowan (48) pripadala istemu kultu kot Joaquin Phoenix. Njen oče je bil namreč na čelu italijanske veje tega kulta. Na srečo se Rose ni strinjala z njihovo filozofijo, da so imeli ženske za seksualne sužnje. V sekti je bila do leta 1978, a na srečo je niso silili v seksualne odnose. ”Nismo smeli gledati televizije niti brati časopisov. Tako so nas lažje držali v oblasti,” se tistih časov spominja igralka.

Glenn Close

Glenn Close
Profimedia

Konservativni sekti Moral Re-Armament se je pridružila družina igralke Glenn Close (74). Takrat je imela sedem let in v sekti je ostala vse do 22. leta, ko je odšla študirat. Igralka je pozneje priznala, da je v kultu izgubila svoj jaz. ”Izjemno neugodno je bilo, saj so nadzirali vse aspekte svojih članov,” se tistih časov spominja igralka in dodaja, da je bil kult seksualno represiven, od članov pa so zahtevali, da naredijo svet boljši.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer
Profimedia

Igralka Michelle Pfeiffer (63) je prišla v Hollywood, ko je imela 20 let. Takrat je bila seveda letom primerno tudi naivna. Družina, pri kateri je v tistem času živela, jo je prepričala, da lahko živi brez hrane in vode. Gre za hranjenje z zrakom ali po angleško breatharianism. Po njihovem prepričanju naj bi človek iz sončnih žarkov prejel vse hranljive sestavine, ki jih potrebuje. Na srečo je Michelle nato spoznala svojega prvega moža, Petra Hortona, in ugotovila, da nekaj s tem prepričanjem le ni v redu.

Winona Ryder

Winona Ryder
Profimedia

Ko je imela igralka Winona Ryder (50) sedem let, se je njena družina priključila sekti, ki se je imenovala Rainbow Family. Skupaj s sedmimi drugimi družinami so živeli na farmi, kjer so obdelovali zemljo in niso imeli električne energije. Winona je tam vzljubila knjige in pravi, da je še danes obsedena z branjem. Njena najljubša pa je Varuh v rži.

Lisa Marie Presley

 Lisa Marie Presley
Profimedia

Hčerka pokojnega kralja roka Elvisa Presleyja, Lisa Marie (53), je bila članica scientološke cerkve vse do leta 2014. V sekto jo je vpeljala njena mama, Priscilla (76), ki je knjige o njej našla med stvarmi pokojnega soproga Elvisa. ”Jemali so mojo dušo, denar, vse, kar sem imela,” danes pravi Lisa, ki je iz sekte izstopila.

David Arquette

David Arquette
Profimedia

Igralec David Arquette (50) se je rodil v komuni Skymont Subud v Virginii. Gibanje se je začelo v 20. letih prejšnjega stoletja v Indoneziji. V komuni je igralec odraščal vse do 70. let prejšnjega stoletja. Šlo je za nekakšen duhovno-socialni eksperiment, ki pa je bil povsem utopičen. Niso imeli kopalnice in električne energije niti dostopa do tekoče vode. Starši so ga fizično zlorabljali in igralec se je kmalu začel zatekati k drogam in alkoholu.