26-letnik bežal pred policisti, ogrožal druge in nato obtičal na travniku

Črna kronika 16. Apr 202413:22 0 komentarjev
Bežanje pred policisti
Foto: PU Celje

Policisti na Celjskem so obravnavali objestnega 26-letnega voznika, ki je bežal pred policisti, pri tem pa ogrožal voznike, pešce in delavce, ki so urejali vozišče. Med begom je zapeljal na makadamsko cesto in vožnjo nadaljeval po gozdu, nato pa je obstal na razmočenem travniku.

Celjska policista sta prejšnji teden na območju Vojnika zaznala voznika, ki je neodgovorno in objestno vozil ter ogrožal druge. Ob tem je imel na vozilu nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu.

Ko je 26-letni voznik zapeljal na parkirišče trgovine, sta ga policista želela ustaviti, vendar ju je obvozil, trčil v parkirano vozilo in odpeljal v smeri Višnje vasi.

Med divjo vožnjo in bežanjem pred patruljo je večkrat huje kršil cestnoprometne predpise. Ni upošteval semaforjev, ogrožal je pešce na prehodih, vozil po levi strani vozišča, z vožnjo pa je ogrožal tudi delavce, ki so v smeri proti Dobrni urejali vozišče. Policijskih znakov za ustavljanje ni upošteval.

Beg pred policisti na Celjskem Beg pred policisti na Celjskem
Foto: PU Celje
Beg pred policisti na Celjskem Beg pred policisti na Celjskem
Foto: PU Celje

Tik pred Dobrno je z vozišča zapeljal na makadamski odcep in vožnjo nadaljeval po gozdni vlaki, nato pa z vozilom obstal na razmočenem travniku.

Policisti so 26-letniku vozilo zasegli in ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!