83-letna Italijanka po hitri cesti vozila v napačno smer

Črna kronika 23. Maj 202311:08 0 komentarjev
vožnja v napačno smer
Srdjan Živulović/BOBO

Včeraj je 83-letna voznica iz Italije na hitri cesti med Vogrskim in Ajdovščino vozila v napačno smer. Ustavili so jo policisti, ki jo bodo tudi kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Včeraj so vozniki policiste obvestili o nevarni vožnji v nasprotni smeri na odseku hitre ceste H4 med naseljem Vogrsko in Ajdovščino.

Voznica z italijanskimi registrskimi tablicami je na hitri cesti z dvema prometnima pasovoma vozila v napačno smer. Nasproti ji je pripeljal neznani voznik tovornega vozila, ob tem pa je v isti smeri pravilno pripeljala tudi voznica osebnega avtomobila, ki je prehitevala tovornjak. V trenutku, ko je slovenska voznica opazila nasproti vozeče vozilo, je začela zavirati in se umikati v desno, da bi preprečila trčenje. Pri tem je z desnim bočnim delom svojega vozila trčila v levi del tovornega vozila. Po trčenju je voznik tovornjaka odpeljal v smeri Vogrskega, voznica pa je ustavila na vključevalnem pasu hitre ceste Selo in poklicala policijo.

Voznica avtomobila z italijanskimi registrskimi tablicami je vožnjo nadaljevala v smeri Ajdovščine, še vedno v nasprotni smeri. Nato so jo ustavili policisti PP Ajdovščina in ugotovili, da gre za 83-letno voznico iz Italije.

Policisti PP Nova Gorica bodo voznico ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Preventivni nasveti voznikom, ki vozijo v nasprotno smer:

– Če voznik ugotovi, da po avtocesti pelje v napačno smer, naj vozilo takoj ustavi, po možnosti izven vozišča in tako, da ne ogroža sebe in drugih prometnih udeležencev.

– Voznik naj obvesti policijo, ki bo poskrbela za ustrezno zavarovanje kraja.

Preventivni nasveti drugim voznikom:

– Če so vozniki obveščeni, da jim po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, naj zmanjšajo hitrost, vključijo vse štiri smerne utripalke in vozijo posebej previdno.

 Vozijo naj po desnem smernem vozišču brez prehitevanja.

– O voznikih, ki vozijo v nasprotno smer, naj obvestijo policijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!