Začetek sojenja Abramovu za umor nekdanjega dekleta ponovno preklican

Črna kronika 29. Mar 202208:50 > 09:41 0 komentarjev
Sebastien Abramov
BOBO

Celjska okrožna sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je današnji začetek sojenja Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber v okolici Žalca leta 2015, preklicala zaradi bolezni Abramovega zagovornika Borisa Grobelnika. Abramov na septembrskem predobravnavnem naroku krivde ni priznal.

Sebastien Abramov, ki je v priporu v Celju, trdi, da je takrat 24-letno dekle v hiši njenih staršev ustrelil po nesreči. Med čiščenjem avtomatske puške naj bi se mu ta sprožila.

Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila leta 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Kot je na naroku opozoril tožilec Gorazd Kacijančič, je Abramov, preden je poklical reševalce, odstranil nabojnik iz puške in jo nato še pospravil.

Avgusta leta 2020 je bil sicer Abramov obsojen na 16 mesecev zapora zaradi goljufije na račun staršev Sare Veber. Po obtožnici naj bi prosil Sarino mamo, naj vzame posojilo, ker naj bi potreboval denar za nakup vozila. Mama je zato najela bančno posojilo in ga skupaj s svojimi prihranki dala Abramovu. Ta pa vozila ni kupil in trdi, da je okrog 17.000 prejetih evrov dal Sari za poplačilo štipendije. Njeni mami naj bi vrnil le 1000 evrov.

V zadevi odrezana roka je Abramov skupaj z Julijo Adlešič, zagovarjal pa jih je prav Grobelnik, krivdo priznal, senat Okrožnega sodišča v Ljubljani pa ju je obsodil na zaporni kazni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!