Alkoholiziran voznik grozil in poškodoval notranjost intervencijskega vozila

Črna kronika 10. Maj 202417:58 0 komentarjev
policist ustavlja avto
Simbolična fotografija (Foto: Borut Živulović/BOBO)

Policisti so blizu Novega mesta pridržali 48-letnega voznika, ki je ogrožal drugega voznika in udarjal po njegovem vozilu. Zaradi neupoštevanja ukazov policistov so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ta pa je s kršitvami nadaljeval in poškodoval notranjost intervencijskega vozila, med postopkom je tudi grozil, so sporočili s PU Novo mesto.

Omenjeni voznik osebnega vozila je na območju Ragovega z objestno in nevarno vožnjo ogrožal drugega voznika, vozilo ustavil, udarjal po njegovem vozilu in grozil. Novomeški policisti so po prejetem obvestilu kršitelja izsledili in ustavili.

Med postopkom so mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ki je v litru izdihanega zraka pokazal 1,12 miligramov alkohola. Zaradi neupoštevanja opozoril in ukazov so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje.

48-letnik je v notranjosti intervencijskega vozila nadaljeval kršitve, razbijal in poškodoval je notranjost vozila. Med postopkom je z maščevanjem grozil zdravstvenemu osebju in policistom.

Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog. O kršitvah cestnoprometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, na pristojno tožilstvo pa bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so še navedli na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!