Celjski policisti že drugič v tem tednu zasegli skoraj tisoč petard

Črna kronika 03. Dec 202111:08 0 komentarjev
PU Celje
PU Celje

Celjski policisti so pri hišni preiskavi zasegli nekaj manj kot tisoč petard, katerih uporaba je zakonsko prepovedana. Ob tem opozarjajo, da bodo v decembrskem času še posebej pozorni na uporabo prepovedanih pirotehničnih izdelkov.

Celjski policisti so včeraj zaradi suma storitve kaznivega dejanja opravili hišno preiskavo pri dveh Celjanih. Pri hišni preiskavi so našli in zasegli 900 piratk, 90 cober in eno super cobro, saj je njihova uporaba zakonsko prepovedana. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva bodo oba Celjana, ki sta sicer v sorodstvenem razmerju, kazensko ovadili.

En Celjan je mladoleten, zoper polnoletnega pa bodo izdali še odločbo v hitrem postopku zaradi kršitve zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih, saj je tako posest, kot dui uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih glavni efekt je pok, pri nas prepovedana.

“Žal opažamo, da so ravno petarde vseh oblik in moči tiste, ki jih predvsem mladoletniki nabavljajo na črnem trgu, bodisi pri preprodajalcih bodisi preko spleta in jih neprimerno uporabljajo, pri čemer prihaja do poškodb. Nemalokrat zelo hudih. Močno pokanje pa ne nazadnje pogosto vznemirja občane in pri njih povzroča občutke nelagodja in strahu,” so še sporočili s PU Ceje in dodali, da bodo v decembrskih dneh še posebej pozorni na uporabo prepovedanih pirotehničnih izdelkov.

Zaradi kršitev zakona o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih lahko posameznika sicer doleti globa od 400 do 1000 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!