Pijani za volanom: voznik trčil v prometne znake, voznica končala v jarku …

Črna kronika 13. Nov 202310:02 1 komentar
alkoholna ključavnica
Alkoholna ključavnica (Foto: PROFIMEDIA)

Kranjski policisti so nekaj čez polnoč obravnavali 37-letnika, ki je na počivališču Hrušica trčil v več prometnih znakov. Prav tako so v nedeljo popoldne obravnavali 46-letnega voznika, ki je vozil brez vozniškega izpita pod vplivom alkohola. 29-letna voznica pa je v nedeljo zvečer zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala v obcestni jarek, tudi ona vinjena.

Kranjski policisti so nekaj čez polnoč na gorenjski avtocesti, natančneje na počivališču Hrušica, obravnavali 37-letnega voznika. Ta je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v več prometnih znakov, eden od znakov pa je priletel tudi v parkiran tovornjak na počivališču in ga poškodoval.

Policisti so voznika v nadaljevanju izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ga je voznik odklonil. Policisti vodijo postopek v smeri kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa.

Pred tem, včeraj popoldne, so policisti obravnavali 45-letnega voznika, ki je na območju Kranja vozil brez vozniškega izpita in pod vplivom alkohola (0,37 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Globa za vožnjo brez vozniškega dovoljenja je 500 evrov, za vožnjo pod vplivom alkohola pa 600 evrov in 8 kazenskih točk.

Kranjski policisti so delo imeli tudi s prometno nesrečo na cesti Tenetiše–Goriče, ki se je zgodila v nedeljo okoli 22.40. 29-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča v obcestni jarek. Tudi ona je vozila vinjena (0,55 mg/l). Policisti zanjo vodijo prekrškovni postopek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje